Συνεντεύξεις

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, παρουσίασα τα μηνύματα της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δίνοντας έμφαση στη πολυετή, στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την καμπάνια για την προστασία των παιδιών, με σκοπό η Κ.Ε.Δ.Ε. να στηρίξει τη διάδοση των μηνυμάτων, που είναι χρήσιμο να φτάσουν σε γονείς και παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Πεποίθησή μας είναι ότι τα ενημερωμένα παιδιά είναι ασφαλή και ότι αξίζει να επενδύσουμε σε αυτό τον σκοπό.
09.06.2021, Στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, παρουσίασα τα μηνύματα της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δίνοντας έμφαση στη πολυετή, στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την καμπάνια για την προστασία των παιδιών, με σκοπό η Κ.Ε.Δ.Ε. να στηρίξει τη διάδοση των μηνυμάτων, που είναι χρήσιμο να φτάσουν σε γονείς και παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Πεποίθησή μας είναι ότι τα ενημερωμένα παιδιά είναι ασφαλή και ότι αξίζει να επενδύσουμε σε αυτό τον σκοπό.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της διάδοσης των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών ομιλιών ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Σκοπός της δεύτερης διαδικτυακής εκδήλωσης στην οποία μίλησα μαζί με την Αστυνόμο Α’ Σοφία Κουσίδου, Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των γονέων των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Φερρών, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Λήμνου και Μυτιλήνης των Ενόπλων Δυνάμεων.
29.05.2021, Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της διάδοσης των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών ομιλιών ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Σκοπός της δεύτερης διαδικτυακής εκδήλωσης στην οποία μίλησα μαζί με την Αστυνόμο Α’ Σοφία Κουσίδου, Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των γονέων των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Φερρών, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Λήμνου και Μυτιλήνης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Φιλοξενήθηκα στην τηλεοπτική εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα», που παρουσιάζει ο Σωτήρης Πολύζος στην TRT, με θέμα συζήτησης την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Τόνισα ότι είναι χρήσιμο ο γονέας να ζητά από το παιδί να τον ενημερώνει: - όταν κάποιος του προσφέρει δώρα τακτικά, - με ποιους έχει μυστικά και - όταν κάποιος προσπαθεί να το απομονώσει.
26.05.2021, Φιλοξενήθηκα στην τηλεοπτική εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα», που παρουσιάζει ο Σωτήρης Πολύζος στην TRT, με θέμα συζήτησης την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Τόνισα ότι είναι χρήσιμο ο γονέας να ζητά από το παιδί να τον ενημερώνει: - όταν κάποιος του προσφέρει δώρα τακτικά, - με ποιους έχει μυστικά και - όταν κάποιος προσπαθεί να το απομονώσει.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμβάλλει στη διάδοση των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης με μια σειρά διαδικτυακών ομιλιών ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Σκοπός της πρώτης διαδικτυακής εκδήλωσης είναι η άρτια και ορθή πληροφόρηση, καθώς και η ευαισθητοποίηση των στελεχών, του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αττικής (Α’, Β’ και Γ’ βρεφονηπιακοί σταθμοί Αθηνών του Στρατού Ξηράς και βρεφονηπιακοί σταθμοί του 251ου Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας Αθηνών και της 112ης Πτέρυγας Μάχης Ελευσίνας) και των συναφών υγειονομικών δομών (βρεφονηπιακός σταθμός του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιού του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά).
24.05.2021, Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμβάλλει στη διάδοση των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης με μια σειρά διαδικτυακών ομιλιών ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Σκοπός της πρώτης διαδικτυακής εκδήλωσης είναι η άρτια και ορθή πληροφόρηση, καθώς και η ευαισθητοποίηση των στελεχών, του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αττικής (Α’, Β’ και Γ’ βρεφονηπιακοί σταθμοί Αθηνών του Στρατού Ξηράς και βρεφονηπιακοί σταθμοί του 251ου Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας Αθηνών και της 112ης Πτέρυγας Μάχης Ελευσίνας) και των συναφών υγειονομικών δομών (βρεφονηπιακός σταθμός του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιού του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά).
Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, την οποία συντονίζω στην Ελλάδα, διοργάνωσε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Πρόληψη και αντιμετώπιση». Ως συντονίστρια της καμπάνιας, έχω σαν αποστολή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από τα χρήσιμα ενημερωτικά εργαλεία που μου παρέχει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Εστίασα στον «Κανόνα των Εσωρούχων», ο οποίος διδάσκει στο παιδί ότι κανένας δε μπορεί να το αγγίξει στην περιοχή που βρίσκεται το εσώρουχό του, καθώς και ότι το ίδιο δεν επιτρέπεται να βλέπει ή να αγγίζει την ίδια περιοχή στο σώμα ενός ενήλικα.
22.05.2021, Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, την οποία συντονίζω στην Ελλάδα, διοργάνωσε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Πρόληψη και αντιμετώπιση». Ως συντονίστρια της καμπάνιας, έχω σαν αποστολή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από τα χρήσιμα ενημερωτικά εργαλεία που μου παρέχει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Εστίασα στον «Κανόνα των Εσωρούχων», ο οποίος διδάσκει στο παιδί ότι κανένας δε μπορεί να το αγγίξει στην περιοχή που βρίσκεται το εσώρουχό του, καθώς και ότι το ίδιο δεν επιτρέπεται να βλέπει ή να αγγίζει την ίδια περιοχή στο σώμα ενός ενήλικα.
Συμμετείχα στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου και του Δημοτικού Σχολείου Αντίκυρας, με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Παρουσίασα ένα βίντεο του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού με σύνθημα «ΝΑΙ στην πρόληψη, ΟΧΙ στη συγκάλυψη» που δείχνει απλά μαθήματα αυτοπροστασίας των παιδιών σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησής τους.
10.05.2021, Συμμετείχα στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου και του Δημοτικού Σχολείου Αντίκυρας, με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Παρουσίασα ένα βίντεο του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού με σύνθημα «ΝΑΙ στην πρόληψη, ΟΧΙ στη συγκάλυψη» που δείχνει απλά μαθήματα αυτοπροστασίας των παιδιών σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησής τους.
Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δημιούργησε την ιστορία κινουμένων σχεδίων, με τίτλο «Το μυστικό της Νίκης 2 - Η περιπέτεια του Βίκτωρα», με πρωταγωνιστή ένα μικρό αγόρι (μαθητή δημοτικού) που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από τον μεγαλύτερο αδερφό ενός συμμαθητή του (μαθητή λυκείου) και απευθύνεται στη δασκάλα του για να τον βοηθήσει.
07.05.2021, Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δημιούργησε την ιστορία κινουμένων σχεδίων, με τίτλο «Το μυστικό της Νίκης 2 - Η περιπέτεια του Βίκτωρα», με πρωταγωνιστή ένα μικρό αγόρι (μαθητή δημοτικού) που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από τον μεγαλύτερο αδερφό ενός συμμαθητή του (μαθητή λυκείου) και απευθύνεται στη δασκάλα του για να τον βοηθήσει.
Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «πολιτικοΛΟΓΟΣ», που παρουσιάζει o @markopoulos_ch_thomas στo @okwebradio και συζητήσαμε για την προστασία των παιδιών, απέναντι στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης. Μίλησα για την ενασχόληση μου με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης και τόνισα ότι πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά, ώστε να σπάσουν τη σιωπή τους και να απεγκλωβιστούν από τον εφιάλτη που ζουν. Η ενημέρωση ξεκινά, από την ηλικία των 4 ετών με τον «Κανόνα του Εσώρουχου», ώστε να προσδιοριστεί το «κακό άγγιγμα». Επίσης, τόνισα ότι πρέπει οι γονείς να ζητούν από τα παιδιά, να τους ενημερώνουν από ποιον λαμβάνουν δώρα τακτικά, με ποια άτομα κρατούν μυστικά και εάν κάποιος προσπαθεί να τα απομονώσει.
06.05.2021, Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «πολιτικοΛΟΓΟΣ», που παρουσιάζει o @markopoulos_ch_thomas στo @okwebradio και συζητήσαμε για την προστασία των παιδιών, απέναντι στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης. Μίλησα για την ενασχόληση μου με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης και τόνισα ότι πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά, ώστε να σπάσουν τη σιωπή τους και να απεγκλωβιστούν από τον εφιάλτη που ζουν. Η ενημέρωση ξεκινά, από την ηλικία των 4 ετών με τον «Κανόνα του Εσώρουχου», ώστε να προσδιοριστεί το «κακό άγγιγμα». Επίσης, τόνισα ότι πρέπει οι γονείς να ζητούν από τα παιδιά, να τους ενημερώνουν από ποιον λαμβάνουν δώρα τακτικά, με ποια άτομα κρατούν μυστικά και εάν κάποιος προσπαθεί να τα απομονώσει.
Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Από Κοντά» με την Ευδοξία Βροχίδου στο @verginatv και συζητήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
05.05.2021, Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Από Κοντά» με την Ευδοξία Βροχίδου στο @verginatv και συζητήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Συμμετείχα στην διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν. Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας και του Οργανισμού Βρεφικής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) του Δήμου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών και Εφήβων: Από την Πρόληψη ως την Αντιμετώπιση. Ο Ρόλος του Παιδιάτρου».
05.05.2021, Συμμετείχα στην διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν. Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας και του Οργανισμού Βρεφικής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) του Δήμου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών και Εφήβων: Από την Πρόληψη ως την Αντιμετώπιση. Ο Ρόλος του Παιδιάτρου».
Συμμετείχα στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας, με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Ως συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα παρουσίασα, μεταξύ άλλων, ένα βίντεο του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, το οποίο ενημερώνει τα παιδιά για τους τρόπους αυτοπροστασίας τους. Ειδικότερα, τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι το σώμα τους τους ανήκει, ότι δεν πρέπει να κρατούν μυστικό ένα ενοχλητικό χάδι και ότι εάν νιώθουν ανασφάλεια με κάποιον πρέπει να ζητούν βοήθεια από έναν ενήλικα που εμπιστεύονται.
28.04.2021, Συμμετείχα στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας, με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Ως συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα παρουσίασα, μεταξύ άλλων, ένα βίντεο του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, το οποίο ενημερώνει τα παιδιά για τους τρόπους αυτοπροστασίας τους. Ειδικότερα, τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι το σώμα τους τους ανήκει, ότι δεν πρέπει να κρατούν μυστικό ένα ενοχλητικό χάδι και ότι εάν νιώθουν ανασφάλεια με κάποιον πρέπει να ζητούν βοήθεια από έναν ενήλικα που εμπιστεύονται.
Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΑ», που παρουσιάζει η Αναστασία Κοτζακόλιου στο ραδιοφωνικό σταθμό Viva GR 102,8 fm και συζητήσαμε για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και την αύξηση των περιστατικών, λόγω της πανδημίας. Λόγω του εγκλεισμού και δεδομένου ότι ο δράστης συνήθως είναι πρόσωπο του οικείου περιβάλλοντος, το θύμα είναι εγκλωβισμένο στο ίδιο περιβάλλον με τον θύτη. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τα όρια τους και εάν βιώνουν κάποιας μορφής σεξουαλική κακοποίηση να βρίσκουν τη δύναμη να σπάνε τη σιωπή.
28.04.2021, Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΑ», που παρουσιάζει η Αναστασία Κοτζακόλιου στο ραδιοφωνικό σταθμό Viva GR 102,8 fm και συζητήσαμε για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και την αύξηση των περιστατικών, λόγω της πανδημίας. Λόγω του εγκλεισμού και δεδομένου ότι ο δράστης συνήθως είναι πρόσωπο του οικείου περιβάλλοντος, το θύμα είναι εγκλωβισμένο στο ίδιο περιβάλλον με τον θύτη. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τα όρια τους και εάν βιώνουν κάποιας μορφής σεξουαλική κακοποίηση να βρίσκουν τη δύναμη να σπάνε τη σιωπή.
Συμμετείχα στη διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, με θέμα: «Παιδιά ασφαλή με…φωνή: Πρόληψη και Αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Ως συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στην ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, αναφέρθηκα στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και τόνισα πως το 16% των παιδιών στην Ελλάδα έχει δεχτεί κάποιας μορφής σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη διανομή 10.000 ερωτηματολογίων σε μαθητές ηλικίας 12-14 ετών, τα οποία συμπληρώθηκαν ανώνυμα. Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.
27.04.2021, Συμμετείχα στη διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, με θέμα: «Παιδιά ασφαλή με…φωνή: Πρόληψη και Αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Ως συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στην ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, αναφέρθηκα στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και τόνισα πως το 16% των παιδιών στην Ελλάδα έχει δεχτεί κάποιας μορφής σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη διανομή 10.000 ερωτηματολογίων σε μαθητές ηλικίας 12-14 ετών, τα οποία συμπληρώθηκαν ανώνυμα. Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.
Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δημιούργησε την ιστορία κινουμένων σχεδίων, με τίτλο «Το Μυστικό της Νίκης», με πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από ένα πρόσωπο που βρίσκεται στο στενό, οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον και απευθύνεται σε μια μητρική φιγούρα, η οποία παρουσιάζεται ως νεράιδα, για να λάβει βοήθεια.
27.04.2021, Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δημιούργησε την ιστορία κινουμένων σχεδίων, με τίτλο «Το Μυστικό της Νίκης», με πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από ένα πρόσωπο που βρίσκεται στο στενό, οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον και απευθύνεται σε μια μητρική φιγούρα, η οποία παρουσιάζεται ως νεράιδα, για να λάβει βοήθεια.
Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Όλα για τα παιδιά», που παρουσιάζει o @sotirisflessias στo ραδιόφωνο Επικοινωνία 94 fm και συζητήσαμε για την προστασία των παιδιών, απέναντι στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης. Μίλησα για το συντονισμό της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και τον «Κανόνα του Εσώρουχου» στον οποίο βασίζεται. Επιπλέον, τόνισα ότι οι δράστες συνήθως είναι πρόσωπα που εμπιστεύονται τα παιδιά και ότι στοχεύουν σε τρυφερές ηλικίες όπου τα παιδιά δεν μπορούν να διακρίνουν εύκολα ένα «καλό» από ένα «κακό άγγιγμα». Για το λόγο αυτό, πρέπει να μπαίνουν κανόνες αυτοπροστασίας των παιδιών.
26.04.2021, Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Όλα για τα παιδιά», που παρουσιάζει o @sotirisflessias στo ραδιόφωνο Επικοινωνία 94 fm και συζητήσαμε για την προστασία των παιδιών, απέναντι στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης. Μίλησα για το συντονισμό της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και τον «Κανόνα του Εσώρουχου» στον οποίο βασίζεται. Επιπλέον, τόνισα ότι οι δράστες συνήθως είναι πρόσωπα που εμπιστεύονται τα παιδιά και ότι στοχεύουν σε τρυφερές ηλικίες όπου τα παιδιά δεν μπορούν να διακρίνουν εύκολα ένα «καλό» από ένα «κακό άγγιγμα». Για το λόγο αυτό, πρέπει να μπαίνουν κανόνες αυτοπροστασίας των παιδιών.
Συμμετείχα στη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το 9ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Θεσσαλονίκης για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Αναφέρθηκα στο «Σύμφωνο Συνεργασίας» που έχω υπογράψει με το τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε τα μηνύματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» να φτάσουν σε κάθε σπίτι και κάθε παιδί. Δυστυχώς, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανέρχεται στο 16%.
26.04.2021, Συμμετείχα στη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το 9ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Θεσσαλονίκης για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Αναφέρθηκα στο «Σύμφωνο Συνεργασίας» που έχω υπογράψει με το τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε τα μηνύματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» να φτάσουν σε κάθε σπίτι και κάθε παιδί. Δυστυχώς, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανέρχεται στο 16%.
Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Το νησί της Ναυσικάς», που παρουσιάζει η Ναυσικά Γκράτζιου στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, FM100, με θέμα συζήτησης την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφέρθηκα στην ένταξη της καμπάνιας στα σχολεία, καθώς πέρυσι, δύο εκπαιδευτικά προγράμματά μας για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και ξεκίνησαν να διδάσκονται πιλοτικά από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τετάρτη τάξη του δημοτικού, ώστε τα παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών να γνωρίζουν τον «Κανόνα του Εσώρουχου».
23.04.2021, Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Το νησί της Ναυσικάς», που παρουσιάζει η Ναυσικά Γκράτζιου στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, FM100, με θέμα συζήτησης την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφέρθηκα στην ένταξη της καμπάνιας στα σχολεία, καθώς πέρυσι, δύο εκπαιδευτικά προγράμματά μας για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και ξεκίνησαν να διδάσκονται πιλοτικά από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τετάρτη τάξη του δημοτικού, ώστε τα παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών να γνωρίζουν τον «Κανόνα του Εσώρουχου».
Συμμετείχα στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς, με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Ο Δήμος Καλαμαριάς υπέγραψε «Σύμφωνο Συνεργασίας» με το τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Ως συντονίστρια της καμπάνιας στην Ελλάδα, αναφέρθηκα στον τρόπο με τον οποίο ένα παιδί μπορεί να διακρίνει το «καλό» από το «κακό μυστικό».
23.04.2021, Συμμετείχα στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς, με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Ο Δήμος Καλαμαριάς υπέγραψε «Σύμφωνο Συνεργασίας» με το τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Ως συντονίστρια της καμπάνιας στην Ελλάδα, αναφέρθηκα στον τρόπο με τον οποίο ένα παιδί μπορεί να διακρίνει το «καλό» από το «κακό μυστικό».
Συμμετείχα στη διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, το Γραφείο Ισότητας της ΕΝ.ΠΕ και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με θέμα: «Η ενδοοικογενειακή βία και το #metoo στην Ελλάδα». Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, με αποστολή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας με τα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
21.04.2021, Συμμετείχα στη διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, το Γραφείο Ισότητας της ΕΝ.ΠΕ και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με θέμα: «Η ενδοοικογενειακή βία και το #metoo στην Ελλάδα». Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, με αποστολή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας με τα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Συμμετείχα στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα βοηθών βρεφονηπιοκόμων του Ι.Ε.Κ. Λαγκαδά στο πλαίσιο του μαθήματος «Παιχνίδι-Θεατρικό Παιχνίδι» που διδάσκει η εκπαιδεύτρια θεάτρου, Στέλλα Τσίγγου. Αναφέρθηκα στο πρόβλημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και μίλησα για τις μικρές ηλικίες στις οποίες στοχεύουν οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές αντιστάσεις του παιδιού.
20.04.2021, Συμμετείχα στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα βοηθών βρεφονηπιοκόμων του Ι.Ε.Κ. Λαγκαδά στο πλαίσιο του μαθήματος «Παιχνίδι-Θεατρικό Παιχνίδι» που διδάσκει η εκπαιδεύτρια θεάτρου, Στέλλα Τσίγγου. Αναφέρθηκα στο πρόβλημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και μίλησα για τις μικρές ηλικίες στις οποίες στοχεύουν οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές αντιστάσεις του παιδιού.
Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
16.04.2021, Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Μίλησα στη διαδικτυακή ημερίδα-θεατρική παράσταση «Σπάμε τη σιωπή σε κάθε παιδική κακοποίηση» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αναφέρθηκα στη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και μίλησα για τον συμβολισμό «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», δηλαδή τη στατιστική που δείχνει πως ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και πως μόνο 2 στα 100 παιδιά καταγγέλλουν την κακοποίησή τους στις αστυνομικές αρχές. Επιπλέον, τόνισα ότι τα παιδιά χρειάζονται σαφείς οδηγίες ως προς το ποιοι είναι οι ενήλικες που αποτελούν το δίκτυο ασφάλειας τους, δηλαδή τα πρόσωπα εμπιστοσύνης στα οποία θα πρέπει να απευθυνθούν στη περίπτωση που έχουν ενδείξεις ή βιώσουν κάποια κακοποιητική συμπεριφορά.
15.04.2021, Μίλησα στη διαδικτυακή ημερίδα-θεατρική παράσταση «Σπάμε τη σιωπή σε κάθε παιδική κακοποίηση» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αναφέρθηκα στη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και μίλησα για τον συμβολισμό «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», δηλαδή τη στατιστική που δείχνει πως ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και πως μόνο 2 στα 100 παιδιά καταγγέλλουν την κακοποίησή τους στις αστυνομικές αρχές. Επιπλέον, τόνισα ότι τα παιδιά χρειάζονται σαφείς οδηγίες ως προς το ποιοι είναι οι ενήλικες που αποτελούν το δίκτυο ασφάλειας τους, δηλαδή τα πρόσωπα εμπιστοσύνης στα οποία θα πρέπει να απευθυνθούν στη περίπτωση που έχουν ενδείξεις ή βιώσουν κάποια κακοποιητική συμπεριφορά.
Συμμετείχα στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων (Ε.Σ.Ε.) και το Γραφείο Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ.) με θέμα: «Το κίνημα “Με Τοο”: Ασπίδα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και της βίας και παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο». Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκα στο πώς μπορούμε να διδάξουμε στο παιδί τον «Κανόνα του Εσώρουχου» και περιέγραψα τον τρόπο με τον οποίο ο δράστης αλληλεπιδρά με το παιδί. Τόνισα, κατ’ αρχήν, ότι ο δράστης είναι ένα άτομο που βρίσκεται στο οικείο περιβάλλον, ως εκ τούτου, γνωρίζει το παιδί και περνάει χρόνο μαζί του για να κερδίσει την εύνοιά του.
13.04.2021, Συμμετείχα στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων (Ε.Σ.Ε.) και το Γραφείο Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ.) με θέμα: «Το κίνημα “Με Τοο”: Ασπίδα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και της βίας και παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο». Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκα στο πώς μπορούμε να διδάξουμε στο παιδί τον «Κανόνα του Εσώρουχου» και περιέγραψα τον τρόπο με τον οποίο ο δράστης αλληλεπιδρά με το παιδί. Τόνισα, κατ’ αρχήν, ότι ο δράστης είναι ένα άτομο που βρίσκεται στο οικείο περιβάλλον, ως εκ τούτου, γνωρίζει το παιδί και περνάει χρόνο μαζί του για να κερδίσει την εύνοιά του.
Συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα , για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Στιγμιότυπο από την εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» - ERT FLIX 11.4.2021 #ElenaRapti​ #vouli​ #politician​ #Greece​ #Thessaloniki​ #photooftheday​ #childabuse​ #enastapente​ #oneinfivegreece​ #kids​ #oneinfivecampaign​ #tomistikotisnikis​ #underwearrule​ #kampaniaenastapente​ #councilofEurope​ #okanonastouesorouxou​ #i_peripeteia_tou_viktora​ #againstchildsexualabuse​ #ΥπουργείοΕθνικήςΆμυνας​ #ΑλκιβιάδηςΣτεφανής​ #Ένοπλεςδυνάμεις​ #Αρετήκαιτόλμη​ #ERTFLIX
11.04.2021, Συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα , για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Στιγμιότυπο από την εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» - ERT FLIX 11.4.2021 #ElenaRapti​ #vouli​ #politician​ #Greece​ #Thessaloniki​ #photooftheday​ #childabuse​ #enastapente​ #oneinfivegreece​ #kids​ #oneinfivecampaign​ #tomistikotisnikis​ #underwearrule​ #kampaniaenastapente​ #councilofEurope​ #okanonastouesorouxou​ #i_peripeteia_tou_viktora​ #againstchildsexualabuse​ #ΥπουργείοΕθνικήςΆμυνας​ #ΑλκιβιάδηςΣτεφανής​ #Ένοπλεςδυνάμεις​ #Αρετήκαιτόλμη​ #ERTFLIX
Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή @dot_weekend με τη @nancyzabetoglou και τον @thanasis_anagnostopoulos στον @skaitv.gr και μιλήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.       #ElenaRapti​ #vouli​ #politician​ #Greece​ #Thessaloniki​ #photooftheday​ #nd​ #childabuse​ #enastapente​ #oneinfivegreece​ #kids​ #oneinfivecampaign​ #underwearrule​ #kampaniaenastapente​ #okanonastouesorouxou​ #to_mistiko_tis_nikis​ #i_peripeteia_tou_viktora​ @dot_weekend @skaitv.gr @nancyzabetoglou @thanasis_anagnostopoulos
03.04.2021, Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή @dot_weekend με τη @nancyzabetoglou και τον @thanasis_anagnostopoulos στον @skaitv.gr και μιλήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. #ElenaRapti​ #vouli​ #politician​ #Greece​ #Thessaloniki​ #photooftheday​ #nd​ #childabuse​ #enastapente​ #oneinfivegreece​ #kids​ #oneinfivecampaign​ #underwearrule​ #kampaniaenastapente​ #okanonastouesorouxou​ #to_mistiko_tis_nikis​ #i_peripeteia_tou_viktora​ @dot_weekend @skaitv.gr @nancyzabetoglou @thanasis_anagnostopoulos
«Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» στη νοηματική γλώσσα Με σκοπό την όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοση των μηνυμάτων για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στα παιδιά με προβλήματα ακοής, η ελληνική καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, προχώρησε στην απόδοση των δύο ιστοριών κινούμενων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» στη νοηματική γλώσσα με τη βοήθεια των διερμηνέων νοηματικής γλώσσας, Τόνιας Δήμου και Σοφίας Ρομπόλη αντίστοιχα, τις οποίες θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω για την πολύτιμη συνεισφορά τους.
02.04.2021, «Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» στη νοηματική γλώσσα Με σκοπό την όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοση των μηνυμάτων για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στα παιδιά με προβλήματα ακοής, η ελληνική καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, προχώρησε στην απόδοση των δύο ιστοριών κινούμενων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» στη νοηματική γλώσσα με τη βοήθεια των διερμηνέων νοηματικής γλώσσας, Τόνιας Δήμου και Σοφίας Ρομπόλη αντίστοιχα, τις οποίες θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω για την πολύτιμη συνεισφορά τους.
Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα, θέλω να ευχαριστήσω θερμά για μια ακόμη φορά τον Νίκο Αλιάγα για την ιδιαίτερη ευαισθησία και την άμεση ανταπόκρισή του με τη συμμετοχή του ως αφηγητή στην παραγωγή των 3d animation videos «Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» για την προστασία των παιδιών. Η φωνή του Νίκου Αλιάγα με τα μηνύματα της καμπάνιας έφτασαν σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες απλώνοντας ένα δίχτυ ενημέρωσης και προστασίας που είναι βέβαιο πως θα κάνει πιο αισιόδοξη την επόμενη μέρα για όλα τα παιδιά. Τον ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, για την παρουσία του σε ένα ακόμη καλό σκοπό.
27.03.2021, Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα, θέλω να ευχαριστήσω θερμά για μια ακόμη φορά τον Νίκο Αλιάγα για την ιδιαίτερη ευαισθησία και την άμεση ανταπόκρισή του με τη συμμετοχή του ως αφηγητή στην παραγωγή των 3d animation videos «Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» για την προστασία των παιδιών. Η φωνή του Νίκου Αλιάγα με τα μηνύματα της καμπάνιας έφτασαν σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες απλώνοντας ένα δίχτυ ενημέρωσης και προστασίας που είναι βέβαιο πως θα κάνει πιο αισιόδοξη την επόμενη μέρα για όλα τα παιδιά. Τον ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, για την παρουσία του σε ένα ακόμη καλό σκοπό.
Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν o Δήμος Διδυμοτείχου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αναφέρθηκα στο μεγάλο πρόβλημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στις συνεχιζόμενες δράσεις και συνεργασίες με θεσμικούς και άλλους φορείς. Επιπλέον, εστίασα στην ανάγκη ενημέρωσης των γονέων, ώστε να αναγνωρίζουν πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης και έθεσα ως αναγκαία προϋπόθεση τη σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους.
24.03.2021, Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν o Δήμος Διδυμοτείχου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αναφέρθηκα στο μεγάλο πρόβλημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στις συνεχιζόμενες δράσεις και συνεργασίες με θεσμικούς και άλλους φορείς. Επιπλέον, εστίασα στην ανάγκη ενημέρωσης των γονέων, ώστε να αναγνωρίζουν πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης και έθεσα ως αναγκαία προϋπόθεση τη σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους.