Συνεντεύξεις

Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΑ», που παρουσιάζει η Αναστασία Κοτζακόλιου στο ραδιοφωνικό σταθμό Viva GR 102,8 fm και συζητήσαμε για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και την αύξηση των περιστατικών, λόγω της πανδημίας. Λόγω του εγκλεισμού και δεδομένου ότι ο δράστης συνήθως είναι πρόσωπο του οικείου περιβάλλοντος, το θύμα είναι εγκλωβισμένο στο ίδιο περιβάλλον με τον θύτη. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τα όρια τους και εάν βιώνουν κάποιας μορφής σεξουαλική κακοποίηση να βρίσκουν τη δύναμη να σπάνε τη σιωπή.
28.04.2021, Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΑ», που παρουσιάζει η Αναστασία Κοτζακόλιου στο ραδιοφωνικό σταθμό Viva GR 102,8 fm και συζητήσαμε για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και την αύξηση των περιστατικών, λόγω της πανδημίας. Λόγω του εγκλεισμού και δεδομένου ότι ο δράστης συνήθως είναι πρόσωπο του οικείου περιβάλλοντος, το θύμα είναι εγκλωβισμένο στο ίδιο περιβάλλον με τον θύτη. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τα όρια τους και εάν βιώνουν κάποιας μορφής σεξουαλική κακοποίηση να βρίσκουν τη δύναμη να σπάνε τη σιωπή.
Συμμετείχα στη διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, με θέμα: «Παιδιά ασφαλή με…φωνή: Πρόληψη και Αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Ως συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στην ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, αναφέρθηκα στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και τόνισα πως το 16% των παιδιών στην Ελλάδα έχει δεχτεί κάποιας μορφής σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη διανομή 10.000 ερωτηματολογίων σε μαθητές ηλικίας 12-14 ετών, τα οποία συμπληρώθηκαν ανώνυμα. Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.
27.04.2021, Συμμετείχα στη διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, με θέμα: «Παιδιά ασφαλή με…φωνή: Πρόληψη και Αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Ως συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στην ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, αναφέρθηκα στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και τόνισα πως το 16% των παιδιών στην Ελλάδα έχει δεχτεί κάποιας μορφής σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη διανομή 10.000 ερωτηματολογίων σε μαθητές ηλικίας 12-14 ετών, τα οποία συμπληρώθηκαν ανώνυμα. Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.
Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δημιούργησε την ιστορία κινουμένων σχεδίων, με τίτλο «Το Μυστικό της Νίκης», με πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από ένα πρόσωπο που βρίσκεται στο στενό, οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον και απευθύνεται σε μια μητρική φιγούρα, η οποία παρουσιάζεται ως νεράιδα, για να λάβει βοήθεια.
27.04.2021, Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δημιούργησε την ιστορία κινουμένων σχεδίων, με τίτλο «Το Μυστικό της Νίκης», με πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από ένα πρόσωπο που βρίσκεται στο στενό, οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον και απευθύνεται σε μια μητρική φιγούρα, η οποία παρουσιάζεται ως νεράιδα, για να λάβει βοήθεια.
Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Όλα για τα παιδιά», που παρουσιάζει o @sotirisflessias στo ραδιόφωνο Επικοινωνία 94 fm και συζητήσαμε για την προστασία των παιδιών, απέναντι στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης. Μίλησα για το συντονισμό της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και τον «Κανόνα του Εσώρουχου» στον οποίο βασίζεται. Επιπλέον, τόνισα ότι οι δράστες συνήθως είναι πρόσωπα που εμπιστεύονται τα παιδιά και ότι στοχεύουν σε τρυφερές ηλικίες όπου τα παιδιά δεν μπορούν να διακρίνουν εύκολα ένα «καλό» από ένα «κακό άγγιγμα». Για το λόγο αυτό, πρέπει να μπαίνουν κανόνες αυτοπροστασίας των παιδιών.
26.04.2021, Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Όλα για τα παιδιά», που παρουσιάζει o @sotirisflessias στo ραδιόφωνο Επικοινωνία 94 fm και συζητήσαμε για την προστασία των παιδιών, απέναντι στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης. Μίλησα για το συντονισμό της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και τον «Κανόνα του Εσώρουχου» στον οποίο βασίζεται. Επιπλέον, τόνισα ότι οι δράστες συνήθως είναι πρόσωπα που εμπιστεύονται τα παιδιά και ότι στοχεύουν σε τρυφερές ηλικίες όπου τα παιδιά δεν μπορούν να διακρίνουν εύκολα ένα «καλό» από ένα «κακό άγγιγμα». Για το λόγο αυτό, πρέπει να μπαίνουν κανόνες αυτοπροστασίας των παιδιών.
Συμμετείχα στη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το 9ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Θεσσαλονίκης για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Αναφέρθηκα στο «Σύμφωνο Συνεργασίας» που έχω υπογράψει με το τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε τα μηνύματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» να φτάσουν σε κάθε σπίτι και κάθε παιδί. Δυστυχώς, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανέρχεται στο 16%.
26.04.2021, Συμμετείχα στη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το 9ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Θεσσαλονίκης για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Αναφέρθηκα στο «Σύμφωνο Συνεργασίας» που έχω υπογράψει με το τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε τα μηνύματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» να φτάσουν σε κάθε σπίτι και κάθε παιδί. Δυστυχώς, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανέρχεται στο 16%.
Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Το νησί της Ναυσικάς», που παρουσιάζει η Ναυσικά Γκράτζιου στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, FM100, με θέμα συζήτησης την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφέρθηκα στην ένταξη της καμπάνιας στα σχολεία, καθώς πέρυσι, δύο εκπαιδευτικά προγράμματά μας για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και ξεκίνησαν να διδάσκονται πιλοτικά από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τετάρτη τάξη του δημοτικού, ώστε τα παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών να γνωρίζουν τον «Κανόνα του Εσώρουχου».
23.04.2021, Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Το νησί της Ναυσικάς», που παρουσιάζει η Ναυσικά Γκράτζιου στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, FM100, με θέμα συζήτησης την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφέρθηκα στην ένταξη της καμπάνιας στα σχολεία, καθώς πέρυσι, δύο εκπαιδευτικά προγράμματά μας για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και ξεκίνησαν να διδάσκονται πιλοτικά από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τετάρτη τάξη του δημοτικού, ώστε τα παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών να γνωρίζουν τον «Κανόνα του Εσώρουχου».
Συμμετείχα στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς, με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Ο Δήμος Καλαμαριάς υπέγραψε «Σύμφωνο Συνεργασίας» με το τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Ως συντονίστρια της καμπάνιας στην Ελλάδα, αναφέρθηκα στον τρόπο με τον οποίο ένα παιδί μπορεί να διακρίνει το «καλό» από το «κακό μυστικό».
23.04.2021, Συμμετείχα στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς, με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Ο Δήμος Καλαμαριάς υπέγραψε «Σύμφωνο Συνεργασίας» με το τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Ως συντονίστρια της καμπάνιας στην Ελλάδα, αναφέρθηκα στον τρόπο με τον οποίο ένα παιδί μπορεί να διακρίνει το «καλό» από το «κακό μυστικό».
Συμμετείχα στη διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, το Γραφείο Ισότητας της ΕΝ.ΠΕ και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με θέμα: «Η ενδοοικογενειακή βία και το #metoo στην Ελλάδα». Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, με αποστολή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας με τα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
21.04.2021, Συμμετείχα στη διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, το Γραφείο Ισότητας της ΕΝ.ΠΕ και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με θέμα: «Η ενδοοικογενειακή βία και το #metoo στην Ελλάδα». Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, με αποστολή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας με τα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Συμμετείχα στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα βοηθών βρεφονηπιοκόμων του Ι.Ε.Κ. Λαγκαδά στο πλαίσιο του μαθήματος «Παιχνίδι-Θεατρικό Παιχνίδι» που διδάσκει η εκπαιδεύτρια θεάτρου, Στέλλα Τσίγγου. Αναφέρθηκα στο πρόβλημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και μίλησα για τις μικρές ηλικίες στις οποίες στοχεύουν οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές αντιστάσεις του παιδιού.
20.04.2021, Συμμετείχα στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα βοηθών βρεφονηπιοκόμων του Ι.Ε.Κ. Λαγκαδά στο πλαίσιο του μαθήματος «Παιχνίδι-Θεατρικό Παιχνίδι» που διδάσκει η εκπαιδεύτρια θεάτρου, Στέλλα Τσίγγου. Αναφέρθηκα στο πρόβλημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και μίλησα για τις μικρές ηλικίες στις οποίες στοχεύουν οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές αντιστάσεις του παιδιού.
Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
16.04.2021, Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Μίλησα στη διαδικτυακή ημερίδα-θεατρική παράσταση «Σπάμε τη σιωπή σε κάθε παιδική κακοποίηση» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αναφέρθηκα στη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και μίλησα για τον συμβολισμό «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», δηλαδή τη στατιστική που δείχνει πως ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και πως μόνο 2 στα 100 παιδιά καταγγέλλουν την κακοποίησή τους στις αστυνομικές αρχές. Επιπλέον, τόνισα ότι τα παιδιά χρειάζονται σαφείς οδηγίες ως προς το ποιοι είναι οι ενήλικες που αποτελούν το δίκτυο ασφάλειας τους, δηλαδή τα πρόσωπα εμπιστοσύνης στα οποία θα πρέπει να απευθυνθούν στη περίπτωση που έχουν ενδείξεις ή βιώσουν κάποια κακοποιητική συμπεριφορά.
15.04.2021, Μίλησα στη διαδικτυακή ημερίδα-θεατρική παράσταση «Σπάμε τη σιωπή σε κάθε παιδική κακοποίηση» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αναφέρθηκα στη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και μίλησα για τον συμβολισμό «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», δηλαδή τη στατιστική που δείχνει πως ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και πως μόνο 2 στα 100 παιδιά καταγγέλλουν την κακοποίησή τους στις αστυνομικές αρχές. Επιπλέον, τόνισα ότι τα παιδιά χρειάζονται σαφείς οδηγίες ως προς το ποιοι είναι οι ενήλικες που αποτελούν το δίκτυο ασφάλειας τους, δηλαδή τα πρόσωπα εμπιστοσύνης στα οποία θα πρέπει να απευθυνθούν στη περίπτωση που έχουν ενδείξεις ή βιώσουν κάποια κακοποιητική συμπεριφορά.
Συμμετείχα στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων (Ε.Σ.Ε.) και το Γραφείο Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ.) με θέμα: «Το κίνημα “Με Τοο”: Ασπίδα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και της βίας και παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο». Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκα στο πώς μπορούμε να διδάξουμε στο παιδί τον «Κανόνα του Εσώρουχου» και περιέγραψα τον τρόπο με τον οποίο ο δράστης αλληλεπιδρά με το παιδί. Τόνισα, κατ’ αρχήν, ότι ο δράστης είναι ένα άτομο που βρίσκεται στο οικείο περιβάλλον, ως εκ τούτου, γνωρίζει το παιδί και περνάει χρόνο μαζί του για να κερδίσει την εύνοιά του.
13.04.2021, Συμμετείχα στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων (Ε.Σ.Ε.) και το Γραφείο Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ.) με θέμα: «Το κίνημα “Με Τοο”: Ασπίδα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και της βίας και παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο». Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκα στο πώς μπορούμε να διδάξουμε στο παιδί τον «Κανόνα του Εσώρουχου» και περιέγραψα τον τρόπο με τον οποίο ο δράστης αλληλεπιδρά με το παιδί. Τόνισα, κατ’ αρχήν, ότι ο δράστης είναι ένα άτομο που βρίσκεται στο οικείο περιβάλλον, ως εκ τούτου, γνωρίζει το παιδί και περνάει χρόνο μαζί του για να κερδίσει την εύνοιά του.
Συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα , για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Στιγμιότυπο από την εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» - ERT FLIX 11.4.2021 #ElenaRapti​ #vouli​ #politician​ #Greece​ #Thessaloniki​ #photooftheday​ #childabuse​ #enastapente​ #oneinfivegreece​ #kids​ #oneinfivecampaign​ #tomistikotisnikis​ #underwearrule​ #kampaniaenastapente​ #councilofEurope​ #okanonastouesorouxou​ #i_peripeteia_tou_viktora​ #againstchildsexualabuse​ #ΥπουργείοΕθνικήςΆμυνας​ #ΑλκιβιάδηςΣτεφανής​ #Ένοπλεςδυνάμεις​ #Αρετήκαιτόλμη​ #ERTFLIX
11.04.2021, Συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα , για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Στιγμιότυπο από την εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» - ERT FLIX 11.4.2021 #ElenaRapti​ #vouli​ #politician​ #Greece​ #Thessaloniki​ #photooftheday​ #childabuse​ #enastapente​ #oneinfivegreece​ #kids​ #oneinfivecampaign​ #tomistikotisnikis​ #underwearrule​ #kampaniaenastapente​ #councilofEurope​ #okanonastouesorouxou​ #i_peripeteia_tou_viktora​ #againstchildsexualabuse​ #ΥπουργείοΕθνικήςΆμυνας​ #ΑλκιβιάδηςΣτεφανής​ #Ένοπλεςδυνάμεις​ #Αρετήκαιτόλμη​ #ERTFLIX
Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή @dot_weekend με τη @nancyzabetoglou και τον @thanasis_anagnostopoulos στον @skaitv.gr και μιλήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.       #ElenaRapti​ #vouli​ #politician​ #Greece​ #Thessaloniki​ #photooftheday​ #nd​ #childabuse​ #enastapente​ #oneinfivegreece​ #kids​ #oneinfivecampaign​ #underwearrule​ #kampaniaenastapente​ #okanonastouesorouxou​ #to_mistiko_tis_nikis​ #i_peripeteia_tou_viktora​ @dot_weekend @skaitv.gr @nancyzabetoglou @thanasis_anagnostopoulos
03.04.2021, Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή @dot_weekend με τη @nancyzabetoglou και τον @thanasis_anagnostopoulos στον @skaitv.gr και μιλήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. #ElenaRapti​ #vouli​ #politician​ #Greece​ #Thessaloniki​ #photooftheday​ #nd​ #childabuse​ #enastapente​ #oneinfivegreece​ #kids​ #oneinfivecampaign​ #underwearrule​ #kampaniaenastapente​ #okanonastouesorouxou​ #to_mistiko_tis_nikis​ #i_peripeteia_tou_viktora​ @dot_weekend @skaitv.gr @nancyzabetoglou @thanasis_anagnostopoulos
«Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» στη νοηματική γλώσσα Με σκοπό την όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοση των μηνυμάτων για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στα παιδιά με προβλήματα ακοής, η ελληνική καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, προχώρησε στην απόδοση των δύο ιστοριών κινούμενων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» στη νοηματική γλώσσα με τη βοήθεια των διερμηνέων νοηματικής γλώσσας, Τόνιας Δήμου και Σοφίας Ρομπόλη αντίστοιχα, τις οποίες θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω για την πολύτιμη συνεισφορά τους.
02.04.2021, «Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» στη νοηματική γλώσσα Με σκοπό την όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοση των μηνυμάτων για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στα παιδιά με προβλήματα ακοής, η ελληνική καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, προχώρησε στην απόδοση των δύο ιστοριών κινούμενων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» στη νοηματική γλώσσα με τη βοήθεια των διερμηνέων νοηματικής γλώσσας, Τόνιας Δήμου και Σοφίας Ρομπόλη αντίστοιχα, τις οποίες θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω για την πολύτιμη συνεισφορά τους.
Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα, θέλω να ευχαριστήσω θερμά για μια ακόμη φορά τον Νίκο Αλιάγα για την ιδιαίτερη ευαισθησία και την άμεση ανταπόκρισή του με τη συμμετοχή του ως αφηγητή στην παραγωγή των 3d animation videos «Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» για την προστασία των παιδιών. Η φωνή του Νίκου Αλιάγα με τα μηνύματα της καμπάνιας έφτασαν σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες απλώνοντας ένα δίχτυ ενημέρωσης και προστασίας που είναι βέβαιο πως θα κάνει πιο αισιόδοξη την επόμενη μέρα για όλα τα παιδιά. Τον ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, για την παρουσία του σε ένα ακόμη καλό σκοπό.
27.03.2021, Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα, θέλω να ευχαριστήσω θερμά για μια ακόμη φορά τον Νίκο Αλιάγα για την ιδιαίτερη ευαισθησία και την άμεση ανταπόκρισή του με τη συμμετοχή του ως αφηγητή στην παραγωγή των 3d animation videos «Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» για την προστασία των παιδιών. Η φωνή του Νίκου Αλιάγα με τα μηνύματα της καμπάνιας έφτασαν σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες απλώνοντας ένα δίχτυ ενημέρωσης και προστασίας που είναι βέβαιο πως θα κάνει πιο αισιόδοξη την επόμενη μέρα για όλα τα παιδιά. Τον ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, για την παρουσία του σε ένα ακόμη καλό σκοπό.
Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν o Δήμος Διδυμοτείχου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αναφέρθηκα στο μεγάλο πρόβλημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στις συνεχιζόμενες δράσεις και συνεργασίες με θεσμικούς και άλλους φορείς. Επιπλέον, εστίασα στην ανάγκη ενημέρωσης των γονέων, ώστε να αναγνωρίζουν πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης και έθεσα ως αναγκαία προϋπόθεση τη σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους.
24.03.2021, Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν o Δήμος Διδυμοτείχου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αναφέρθηκα στο μεγάλο πρόβλημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στις συνεχιζόμενες δράσεις και συνεργασίες με θεσμικούς και άλλους φορείς. Επιπλέον, εστίασα στην ανάγκη ενημέρωσης των γονέων, ώστε να αναγνωρίζουν πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης και έθεσα ως αναγκαία προϋπόθεση τη σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους.
Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, με θέμα: «Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης». Μίλησα για το οδοιπορικό της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την προστασία των παιδιών, για την αξία της ενημέρωσης και την σημασία της εφαρμογής των κανόνων αυτοπροστασίας που μπορούν τα παιδιά να μάθουν μέσα από απλοποιημένους κανόνες, όπως ο «Κανόνας του Εσώρουχου». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου, τόνισα την ανάγκη του παιδιού να έχει ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης με το οποίο μπορεί να μιλάει άνετα για οτιδήποτε του συμβαίνει και που θα αποτελεί το δίκτυο ασφάλειάς του.
19.03.2021, Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, με θέμα: «Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης». Μίλησα για το οδοιπορικό της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την προστασία των παιδιών, για την αξία της ενημέρωσης και την σημασία της εφαρμογής των κανόνων αυτοπροστασίας που μπορούν τα παιδιά να μάθουν μέσα από απλοποιημένους κανόνες, όπως ο «Κανόνας του Εσώρουχου». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου, τόνισα την ανάγκη του παιδιού να έχει ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης με το οποίο μπορεί να μιλάει άνετα για οτιδήποτε του συμβαίνει και που θα αποτελεί το δίκτυο ασφάλειάς του.
Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Κακά Κορίτσια» με τη Μαρία Λεμονιά και την Έλενα Καραμίχαλου, στα Παραπολιτικά FM (90.1 FM) και μίλησα για το ζήτημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Εστίασα στις μικρές ηλικίες που στοχεύουν οι δράστες επενδύοντας στις χαμηλές αντιστάσεις του παιδιού. Αναφέρθηκα στον «Κανόνα του Εσώρουχου», δηλαδή στον κανόνα που διδάσκουμε στο παιδί να μη δέχεται ένα άγγιγμα στην περιοχή που καλύπτεται από το εσώρουχό του. Έπειτα, μίλησα για τον συμβολισμό ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ, δηλαδή τη στατιστική που δείχνει πως ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης και ότι μόνο 2 στα 100 παιδιά καταγγέλλουν την κακοποίησή τους στις αστυνομικές αρχές.
18.03.2021, Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Κακά Κορίτσια» με τη Μαρία Λεμονιά και την Έλενα Καραμίχαλου, στα Παραπολιτικά FM (90.1 FM) και μίλησα για το ζήτημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Εστίασα στις μικρές ηλικίες που στοχεύουν οι δράστες επενδύοντας στις χαμηλές αντιστάσεις του παιδιού. Αναφέρθηκα στον «Κανόνα του Εσώρουχου», δηλαδή στον κανόνα που διδάσκουμε στο παιδί να μη δέχεται ένα άγγιγμα στην περιοχή που καλύπτεται από το εσώρουχό του. Έπειτα, μίλησα για τον συμβολισμό ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ, δηλαδή τη στατιστική που δείχνει πως ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης και ότι μόνο 2 στα 100 παιδιά καταγγέλλουν την κακοποίησή τους στις αστυνομικές αρχές.
Συμμετείχα, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, στη διαδικτυακή ημερίδα του Δήμου Τρίπολης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, με θέμα: « Ο ρόλος της γυναίκας σήμερα». Μίλησα για το ρόλο της γυναίκας στη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και έκανα μια συνοπτική παρουσίαση της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Στη συνέχεια, παρουσίασα τα εργαλεία ενημέρωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και τις ιστορίες κινουμένων σχεδίων που υλοποιήθηκαν με προσωπική μου πρωτοβουλία και με τη συμμετοχή πολλών συντελεστών.
18.03.2021, Συμμετείχα, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, στη διαδικτυακή ημερίδα του Δήμου Τρίπολης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, με θέμα: « Ο ρόλος της γυναίκας σήμερα». Μίλησα για το ρόλο της γυναίκας στη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και έκανα μια συνοπτική παρουσίαση της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Στη συνέχεια, παρουσίασα τα εργαλεία ενημέρωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και τις ιστορίες κινουμένων σχεδίων που υλοποιήθηκαν με προσωπική μου πρωτοβουλία και με τη συμμετοχή πολλών συντελεστών.
Συμμετείχα στη διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία που διοργανώθηκε από τον αθλητικό σύλλογο «Ιέραξ» Πλακών Μήλου σε συνεργασία με τον Δήμο Μήλου, με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφέρθηκα στις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα στην κατεύθυνση της πρόληψης και του τερματισμού με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και στις εκατοντάδες δράσεις και συνέργειες με φορείς, που ανέπτυξα όλα αυτά τα χρόνια.
15.03.2021, Συμμετείχα στη διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία που διοργανώθηκε από τον αθλητικό σύλλογο «Ιέραξ» Πλακών Μήλου σε συνεργασία με τον Δήμο Μήλου, με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφέρθηκα στις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα στην κατεύθυνση της πρόληψης και του τερματισμού με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και στις εκατοντάδες δράσεις και συνέργειες με φορείς, που ανέπτυξα όλα αυτά τα χρόνια.
Συμμετείχα στην διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης, με σύνθημα «Γυναίκες στην πρώτη γραμμή-Δυνατές μαζί», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Αναφέρθηκα στην πανευρωπαϊκή εικόνα του προβλήματος της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην κατεύθυνση της πρόληψης και του τερματισμού της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
14.03.2021, Συμμετείχα στην διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης, με σύνθημα «Γυναίκες στην πρώτη γραμμή-Δυνατές μαζί», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Αναφέρθηκα στην πανευρωπαϊκή εικόνα του προβλήματος της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην κατεύθυνση της πρόληψης και του τερματισμού της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Συμμετείχα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πολύχρωμα Συναισθήματα» με τη Γιώτα Φλώρου, στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων (98.7 FM), με θέμα το ρόλο της γυναίκας ως μητέρα και τη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Αναφέρθηκα στον ιδιαίτερο ρόλο της μητέρας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και χαιρέτησα την υπογραφή του «Συμφώνου Συνεργασίας» μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το Τμημα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο την προώθηση των μηνυμάτων και δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
13.03.2021, Συμμετείχα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πολύχρωμα Συναισθήματα» με τη Γιώτα Φλώρου, στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων (98.7 FM), με θέμα το ρόλο της γυναίκας ως μητέρα και τη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Αναφέρθηκα στον ιδιαίτερο ρόλο της μητέρας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και χαιρέτησα την υπογραφή του «Συμφώνου Συνεργασίας» μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το Τμημα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο την προώθηση των μηνυμάτων και δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ημερίδα του αθλητικού συλλόγου «Μακεδονικός» με θέμα την παιδική παρενόχληση, κακοποίηση και εκφοβισμό, με αφορμή τη πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Αναφέρθηκα στο θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης την οποία συντονίζω στην Ελλάδα από το 2013. Έκανα μια παρουσίαση των εργαλείων της καμπάνιας, τόσο αυτών που αποτελούν υλικό του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσο και των 3D animation videos τα οποία εντάχθηκαν στις καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
13.03.2021, Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ημερίδα του αθλητικού συλλόγου «Μακεδονικός» με θέμα την παιδική παρενόχληση, κακοποίηση και εκφοβισμό, με αφορμή τη πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Αναφέρθηκα στο θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης την οποία συντονίζω στην Ελλάδα από το 2013. Έκανα μια παρουσίαση των εργαλείων της καμπάνιας, τόσο αυτών που αποτελούν υλικό του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσο και των 3D animation videos τα οποία εντάχθηκαν στις καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Συμμετείχα στη διαδικτυακή επιμoρφωτική συνάντηση που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Π.Ε. Πέλλας σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, στo πλαίσιo της παγκόσμιας ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού και στην οποία συμμετείχε και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Έκανα μια εκτενή αναφορά στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης τον συντονισμό της οποία ανέλαβα το 2013, αναφέρθηκα στις στατιστικές των περιστατικών στη χώρα μας και στην μεγάλη και πολυετή προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
10.03.2021, Συμμετείχα στη διαδικτυακή επιμoρφωτική συνάντηση που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Π.Ε. Πέλλας σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, στo πλαίσιo της παγκόσμιας ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού και στην οποία συμμετείχε και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Έκανα μια εκτενή αναφορά στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης τον συντονισμό της οποία ανέλαβα το 2013, αναφέρθηκα στις στατιστικές των περιστατικών στη χώρα μας και στην μεγάλη και πολυετή προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
Συμμετείχα στην ραδιοφωνική εκπομπή της Ναντίν Γρηγορίου, «Να…ντίν ακούσουμε παρέα!» στο Ράδιο 1 της Χαλκίδας (FM 98.1) και μίλησα για την αρχική προκατάληψη και διστακτικότητα των γονέων απέναντι στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και πώς αυτή σταδιακά μεταβλήθηκε, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες ενημερωμένοι γονείς να μπορούν πλέον να προστατέψουν καλύτερα τα παιδιά τους. Επιπλέον, εστίασα στα χαμηλά ποσοστά καταγγελιών παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, εξαιτίας ιδίως του γεγονότος, πως ο θύτης βρίσκεται συχνά μέσα στο στενό οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του παιδιού.
10.03.2021, Συμμετείχα στην ραδιοφωνική εκπομπή της Ναντίν Γρηγορίου, «Να…ντίν ακούσουμε παρέα!» στο Ράδιο 1 της Χαλκίδας (FM 98.1) και μίλησα για την αρχική προκατάληψη και διστακτικότητα των γονέων απέναντι στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και πώς αυτή σταδιακά μεταβλήθηκε, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες ενημερωμένοι γονείς να μπορούν πλέον να προστατέψουν καλύτερα τα παιδιά τους. Επιπλέον, εστίασα στα χαμηλά ποσοστά καταγγελιών παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, εξαιτίας ιδίως του γεγονότος, πως ο θύτης βρίσκεται συχνά μέσα στο στενό οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του παιδιού.
Φιλοξενήθηκα στην ραδιοφωνική εκπομπή των Γιώργου Ψάλτη και Πόπης Χατζηδημητρίου στον REAL FM 97.8 και μίλησα για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφέρθηκα στη σιωπή που καλύπτει τον εφιάλτη που ζουν τα θύματα, αφού μόνο 2 στα 100 παιδιά τολμούν να σπάσουν τη σιωπή και να απευθυνθούν στις Αρχές. Επίσης, μίλησα για τη συνεργασία μου με τα Τμήματα Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον ΣΕΓΑΣ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να προωθήσουμε από κοινού τα μηνύματα αυτοπροστασίας των παιδιών μέσα από απλές ιστορίες.
05.03.2021, Φιλοξενήθηκα στην ραδιοφωνική εκπομπή των Γιώργου Ψάλτη και Πόπης Χατζηδημητρίου στον REAL FM 97.8 και μίλησα για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφέρθηκα στη σιωπή που καλύπτει τον εφιάλτη που ζουν τα θύματα, αφού μόνο 2 στα 100 παιδιά τολμούν να σπάσουν τη σιωπή και να απευθυνθούν στις Αρχές. Επίσης, μίλησα για τη συνεργασία μου με τα Τμήματα Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον ΣΕΓΑΣ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να προωθήσουμε από κοινού τα μηνύματα αυτοπροστασίας των παιδιών μέσα από απλές ιστορίες.
Συμμετείχα στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ζωή.gr», που παρουσιάζει η Χριστίνα Βίδου στον ΣΚΑΙ 100,3 και αναφέρθηκα στην πανευρωπαϊκή εικόνα του προβλήματος της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα στην κατεύθυνση της πρόληψης και αντιμετώπισης από το 2013 που συντονίζω την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, τη διστακτικότητα αρχικά και τον ενθουσιασμό στη συνέχεια από τη ελληνική οικογένεια που αγκάλιασε την εκστρατεία και τα εργαλεία ενημέρωσης, για την αξία της σχέσης εμπιστοσύνης παιδιών –γονέων που μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός μυστικού κακοποίησης, τους βασικούς κανόνες αυτοπροστασίας των παιδιών και την εκπαίδευσή τους να ξεχωρίζουν μια πιθανή απειλή.
04.03.2021, Συμμετείχα στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ζωή.gr», που παρουσιάζει η Χριστίνα Βίδου στον ΣΚΑΙ 100,3 και αναφέρθηκα στην πανευρωπαϊκή εικόνα του προβλήματος της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα στην κατεύθυνση της πρόληψης και αντιμετώπισης από το 2013 που συντονίζω την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, τη διστακτικότητα αρχικά και τον ενθουσιασμό στη συνέχεια από τη ελληνική οικογένεια που αγκάλιασε την εκστρατεία και τα εργαλεία ενημέρωσης, για την αξία της σχέσης εμπιστοσύνης παιδιών –γονέων που μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός μυστικού κακοποίησης, τους βασικούς κανόνες αυτοπροστασίας των παιδιών και την εκπαίδευσή τους να ξεχωρίζουν μια πιθανή απειλή.