Συνεντεύξεις

Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, με θέμα: «Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης». Μίλησα για το οδοιπορικό της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την προστασία των παιδιών, για την αξία της ενημέρωσης και την σημασία της εφαρμογής των κανόνων αυτοπροστασίας που μπορούν τα παιδιά να μάθουν μέσα από απλοποιημένους κανόνες, όπως ο «Κανόνας του Εσώρουχου». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου, τόνισα την ανάγκη του παιδιού να έχει ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης με το οποίο μπορεί να μιλάει άνετα για οτιδήποτε του συμβαίνει και που θα αποτελεί το δίκτυο ασφάλειάς του.
19.03.2021, Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, με θέμα: «Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης». Μίλησα για το οδοιπορικό της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την προστασία των παιδιών, για την αξία της ενημέρωσης και την σημασία της εφαρμογής των κανόνων αυτοπροστασίας που μπορούν τα παιδιά να μάθουν μέσα από απλοποιημένους κανόνες, όπως ο «Κανόνας του Εσώρουχου». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου, τόνισα την ανάγκη του παιδιού να έχει ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης με το οποίο μπορεί να μιλάει άνετα για οτιδήποτε του συμβαίνει και που θα αποτελεί το δίκτυο ασφάλειάς του.
Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Κακά Κορίτσια» με τη Μαρία Λεμονιά και την Έλενα Καραμίχαλου, στα Παραπολιτικά FM (90.1 FM) και μίλησα για το ζήτημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Εστίασα στις μικρές ηλικίες που στοχεύουν οι δράστες επενδύοντας στις χαμηλές αντιστάσεις του παιδιού. Αναφέρθηκα στον «Κανόνα του Εσώρουχου», δηλαδή στον κανόνα που διδάσκουμε στο παιδί να μη δέχεται ένα άγγιγμα στην περιοχή που καλύπτεται από το εσώρουχό του. Έπειτα, μίλησα για τον συμβολισμό ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ, δηλαδή τη στατιστική που δείχνει πως ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης και ότι μόνο 2 στα 100 παιδιά καταγγέλλουν την κακοποίησή τους στις αστυνομικές αρχές.
18.03.2021, Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Κακά Κορίτσια» με τη Μαρία Λεμονιά και την Έλενα Καραμίχαλου, στα Παραπολιτικά FM (90.1 FM) και μίλησα για το ζήτημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Εστίασα στις μικρές ηλικίες που στοχεύουν οι δράστες επενδύοντας στις χαμηλές αντιστάσεις του παιδιού. Αναφέρθηκα στον «Κανόνα του Εσώρουχου», δηλαδή στον κανόνα που διδάσκουμε στο παιδί να μη δέχεται ένα άγγιγμα στην περιοχή που καλύπτεται από το εσώρουχό του. Έπειτα, μίλησα για τον συμβολισμό ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ, δηλαδή τη στατιστική που δείχνει πως ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης και ότι μόνο 2 στα 100 παιδιά καταγγέλλουν την κακοποίησή τους στις αστυνομικές αρχές.
Συμμετείχα, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, στη διαδικτυακή ημερίδα του Δήμου Τρίπολης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, με θέμα: « Ο ρόλος της γυναίκας σήμερα». Μίλησα για το ρόλο της γυναίκας στη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και έκανα μια συνοπτική παρουσίαση της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Στη συνέχεια, παρουσίασα τα εργαλεία ενημέρωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και τις ιστορίες κινουμένων σχεδίων που υλοποιήθηκαν με προσωπική μου πρωτοβουλία και με τη συμμετοχή πολλών συντελεστών.
18.03.2021, Συμμετείχα, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, στη διαδικτυακή ημερίδα του Δήμου Τρίπολης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, με θέμα: « Ο ρόλος της γυναίκας σήμερα». Μίλησα για το ρόλο της γυναίκας στη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και έκανα μια συνοπτική παρουσίαση της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Στη συνέχεια, παρουσίασα τα εργαλεία ενημέρωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και τις ιστορίες κινουμένων σχεδίων που υλοποιήθηκαν με προσωπική μου πρωτοβουλία και με τη συμμετοχή πολλών συντελεστών.
Συμμετείχα στη διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία που διοργανώθηκε από τον αθλητικό σύλλογο «Ιέραξ» Πλακών Μήλου σε συνεργασία με τον Δήμο Μήλου, με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφέρθηκα στις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα στην κατεύθυνση της πρόληψης και του τερματισμού με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και στις εκατοντάδες δράσεις και συνέργειες με φορείς, που ανέπτυξα όλα αυτά τα χρόνια.
15.03.2021, Συμμετείχα στη διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία που διοργανώθηκε από τον αθλητικό σύλλογο «Ιέραξ» Πλακών Μήλου σε συνεργασία με τον Δήμο Μήλου, με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφέρθηκα στις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα στην κατεύθυνση της πρόληψης και του τερματισμού με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και στις εκατοντάδες δράσεις και συνέργειες με φορείς, που ανέπτυξα όλα αυτά τα χρόνια.
Συμμετείχα στην διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης, με σύνθημα «Γυναίκες στην πρώτη γραμμή-Δυνατές μαζί», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Αναφέρθηκα στην πανευρωπαϊκή εικόνα του προβλήματος της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην κατεύθυνση της πρόληψης και του τερματισμού της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
14.03.2021, Συμμετείχα στην διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης, με σύνθημα «Γυναίκες στην πρώτη γραμμή-Δυνατές μαζί», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Αναφέρθηκα στην πανευρωπαϊκή εικόνα του προβλήματος της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην κατεύθυνση της πρόληψης και του τερματισμού της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Συμμετείχα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πολύχρωμα Συναισθήματα» με τη Γιώτα Φλώρου, στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων (98.7 FM), με θέμα το ρόλο της γυναίκας ως μητέρα και τη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Αναφέρθηκα στον ιδιαίτερο ρόλο της μητέρας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και χαιρέτησα την υπογραφή του «Συμφώνου Συνεργασίας» μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το Τμημα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο την προώθηση των μηνυμάτων και δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
13.03.2021, Συμμετείχα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πολύχρωμα Συναισθήματα» με τη Γιώτα Φλώρου, στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων (98.7 FM), με θέμα το ρόλο της γυναίκας ως μητέρα και τη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Αναφέρθηκα στον ιδιαίτερο ρόλο της μητέρας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και χαιρέτησα την υπογραφή του «Συμφώνου Συνεργασίας» μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το Τμημα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο την προώθηση των μηνυμάτων και δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ημερίδα του αθλητικού συλλόγου «Μακεδονικός» με θέμα την παιδική παρενόχληση, κακοποίηση και εκφοβισμό, με αφορμή τη πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Αναφέρθηκα στο θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης την οποία συντονίζω στην Ελλάδα από το 2013. Έκανα μια παρουσίαση των εργαλείων της καμπάνιας, τόσο αυτών που αποτελούν υλικό του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσο και των 3D animation videos τα οποία εντάχθηκαν στις καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
13.03.2021, Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ημερίδα του αθλητικού συλλόγου «Μακεδονικός» με θέμα την παιδική παρενόχληση, κακοποίηση και εκφοβισμό, με αφορμή τη πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Αναφέρθηκα στο θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης την οποία συντονίζω στην Ελλάδα από το 2013. Έκανα μια παρουσίαση των εργαλείων της καμπάνιας, τόσο αυτών που αποτελούν υλικό του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσο και των 3D animation videos τα οποία εντάχθηκαν στις καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Συμμετείχα στη διαδικτυακή επιμoρφωτική συνάντηση που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Π.Ε. Πέλλας σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, στo πλαίσιo της παγκόσμιας ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού και στην οποία συμμετείχε και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Έκανα μια εκτενή αναφορά στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης τον συντονισμό της οποία ανέλαβα το 2013, αναφέρθηκα στις στατιστικές των περιστατικών στη χώρα μας και στην μεγάλη και πολυετή προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
10.03.2021, Συμμετείχα στη διαδικτυακή επιμoρφωτική συνάντηση που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Π.Ε. Πέλλας σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, στo πλαίσιo της παγκόσμιας ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού και στην οποία συμμετείχε και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Έκανα μια εκτενή αναφορά στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης τον συντονισμό της οποία ανέλαβα το 2013, αναφέρθηκα στις στατιστικές των περιστατικών στη χώρα μας και στην μεγάλη και πολυετή προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
Συμμετείχα στην ραδιοφωνική εκπομπή της Ναντίν Γρηγορίου, «Να…ντίν ακούσουμε παρέα!» στο Ράδιο 1 της Χαλκίδας (FM 98.1) και μίλησα για την αρχική προκατάληψη και διστακτικότητα των γονέων απέναντι στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και πώς αυτή σταδιακά μεταβλήθηκε, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες ενημερωμένοι γονείς να μπορούν πλέον να προστατέψουν καλύτερα τα παιδιά τους. Επιπλέον, εστίασα στα χαμηλά ποσοστά καταγγελιών παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, εξαιτίας ιδίως του γεγονότος, πως ο θύτης βρίσκεται συχνά μέσα στο στενό οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του παιδιού.
10.03.2021, Συμμετείχα στην ραδιοφωνική εκπομπή της Ναντίν Γρηγορίου, «Να…ντίν ακούσουμε παρέα!» στο Ράδιο 1 της Χαλκίδας (FM 98.1) και μίλησα για την αρχική προκατάληψη και διστακτικότητα των γονέων απέναντι στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και πώς αυτή σταδιακά μεταβλήθηκε, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες ενημερωμένοι γονείς να μπορούν πλέον να προστατέψουν καλύτερα τα παιδιά τους. Επιπλέον, εστίασα στα χαμηλά ποσοστά καταγγελιών παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, εξαιτίας ιδίως του γεγονότος, πως ο θύτης βρίσκεται συχνά μέσα στο στενό οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του παιδιού.
Φιλοξενήθηκα στην ραδιοφωνική εκπομπή των Γιώργου Ψάλτη και Πόπης Χατζηδημητρίου στον REAL FM 97.8 και μίλησα για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφέρθηκα στη σιωπή που καλύπτει τον εφιάλτη που ζουν τα θύματα, αφού μόνο 2 στα 100 παιδιά τολμούν να σπάσουν τη σιωπή και να απευθυνθούν στις Αρχές. Επίσης, μίλησα για τη συνεργασία μου με τα Τμήματα Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον ΣΕΓΑΣ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να προωθήσουμε από κοινού τα μηνύματα αυτοπροστασίας των παιδιών μέσα από απλές ιστορίες.
05.03.2021, Φιλοξενήθηκα στην ραδιοφωνική εκπομπή των Γιώργου Ψάλτη και Πόπης Χατζηδημητρίου στον REAL FM 97.8 και μίλησα για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφέρθηκα στη σιωπή που καλύπτει τον εφιάλτη που ζουν τα θύματα, αφού μόνο 2 στα 100 παιδιά τολμούν να σπάσουν τη σιωπή και να απευθυνθούν στις Αρχές. Επίσης, μίλησα για τη συνεργασία μου με τα Τμήματα Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον ΣΕΓΑΣ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να προωθήσουμε από κοινού τα μηνύματα αυτοπροστασίας των παιδιών μέσα από απλές ιστορίες.
Συμμετείχα στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ζωή.gr», που παρουσιάζει η Χριστίνα Βίδου στον ΣΚΑΙ 100,3 και αναφέρθηκα στην πανευρωπαϊκή εικόνα του προβλήματος της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα στην κατεύθυνση της πρόληψης και αντιμετώπισης από το 2013 που συντονίζω την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, τη διστακτικότητα αρχικά και τον ενθουσιασμό στη συνέχεια από τη ελληνική οικογένεια που αγκάλιασε την εκστρατεία και τα εργαλεία ενημέρωσης, για την αξία της σχέσης εμπιστοσύνης παιδιών –γονέων που μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός μυστικού κακοποίησης, τους βασικούς κανόνες αυτοπροστασίας των παιδιών και την εκπαίδευσή τους να ξεχωρίζουν μια πιθανή απειλή.
04.03.2021, Συμμετείχα στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ζωή.gr», που παρουσιάζει η Χριστίνα Βίδου στον ΣΚΑΙ 100,3 και αναφέρθηκα στην πανευρωπαϊκή εικόνα του προβλήματος της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα στην κατεύθυνση της πρόληψης και αντιμετώπισης από το 2013 που συντονίζω την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, τη διστακτικότητα αρχικά και τον ενθουσιασμό στη συνέχεια από τη ελληνική οικογένεια που αγκάλιασε την εκστρατεία και τα εργαλεία ενημέρωσης, για την αξία της σχέσης εμπιστοσύνης παιδιών –γονέων που μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός μυστικού κακοποίησης, τους βασικούς κανόνες αυτοπροστασίας των παιδιών και την εκπαίδευσή τους να ξεχωρίζουν μια πιθανή απειλή.
Φιλοξενήθηκα στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλό Μεσημέρι», που παρουσιάζουν ο Λευτέρης Κουμαντάκης και η Χριστιάννα Σκούρα στην ΚΡΗΤΗ TV, με θέμα συζήτησης την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Μίλησα για την αξία της καταγγελίας της Σοφίας Μπεκατώρου, που βοήθησε να σπάσει η σιωπή των θυμάτων και για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, την οποία συντονίζω στην Ελλάδα εδώ και επτά χρόνια. Επιπλέον, επεσήμανα την αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής βίας λόγω του εγκλεισμού, εν μέσω της πανδημίας.
02.03.2021, Φιλοξενήθηκα στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλό Μεσημέρι», που παρουσιάζουν ο Λευτέρης Κουμαντάκης και η Χριστιάννα Σκούρα στην ΚΡΗΤΗ TV, με θέμα συζήτησης την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Μίλησα για την αξία της καταγγελίας της Σοφίας Μπεκατώρου, που βοήθησε να σπάσει η σιωπή των θυμάτων και για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, την οποία συντονίζω στην Ελλάδα εδώ και επτά χρόνια. Επιπλέον, επεσήμανα την αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής βίας λόγω του εγκλεισμού, εν μέσω της πανδημίας.
Υπογραφή «Συμφώνου Συνεργασίας» μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Μια δράση, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης «Χτίζοντας μια Ευρώπη ΓIA και ΜΕ τα παιδιά» και ξεκίνησε το 2010. Ειδικότερα, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη «Σύμφωνο Συνεργασίας» με το Συμβούλιο της Ευρώπης, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του νοσηρού φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
01.03.2021, Υπογραφή «Συμφώνου Συνεργασίας» μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Μια δράση, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης «Χτίζοντας μια Ευρώπη ΓIA και ΜΕ τα παιδιά» και ξεκίνησε το 2010. Ειδικότερα, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη «Σύμφωνο Συνεργασίας» με το Συμβούλιο της Ευρώπης, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του νοσηρού φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή TLIVE με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ALPHA και αναφέρθηκα στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου. Μίλησα για τις πρωτοβουλίες που ανακοινώσε ο Πρωθυπουργός που έχουν διπλό στόχο: πρώτον, να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το νομικό μας οπλοστάσιο για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων του παρελθόντος και του παρόντος και δεύτερον, να αποτραπούν τα εγκλήματα του μέλλοντος, δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης σε κάθε πολίτη.
27.02.2021, Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή TLIVE με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ALPHA και αναφέρθηκα στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου. Μίλησα για τις πρωτοβουλίες που ανακοινώσε ο Πρωθυπουργός που έχουν διπλό στόχο: πρώτον, να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το νομικό μας οπλοστάσιο για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων του παρελθόντος και του παρόντος και δεύτερον, να αποτραπούν τα εγκλήματα του μέλλοντος, δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης σε κάθε πολίτη.
Τριτολογία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ιδιαίτερη αναφορά στο όνομά μου που έκανε στη Βουλή για τον πολυετή αγώνα μου για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Πρόκειται για μια τιμή και μια αναγνώριση, η οποία προέρχεται από έναν άνθρωπο με μεγάλη ευαισθησία στο θέμα της προστασίας των παιδιών. Στήριξε ενεργά τη μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ». Το έμπρακτο ενδιαφέρον του για το θέμα αποδεικνύεται και από την άμεση ανακοίνωση μιας δέσμη μεταρρυθμίσεων και πολιτικών.
25.02.2021, Τριτολογία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ιδιαίτερη αναφορά στο όνομά μου που έκανε στη Βουλή για τον πολυετή αγώνα μου για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Πρόκειται για μια τιμή και μια αναγνώριση, η οποία προέρχεται από έναν άνθρωπο με μεγάλη ευαισθησία στο θέμα της προστασίας των παιδιών. Στήριξε ενεργά τη μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ». Το έμπρακτο ενδιαφέρον του για το θέμα αποδεικνύεται και από την άμεση ανακοίνωση μιας δέσμη μεταρρυθμίσεων και πολιτικών.
Μαζί σπάμε τη σιωπή | #metoogreece. Το https://metoogreece.gr/​ είναι ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους. #metoogreece
25.02.2021, Μαζί σπάμε τη σιωπή | #metoogreece. Το https://metoogreece.gr/​ είναι ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους. #metoogreece
Ο Αθλητισμός Στο Προσκήνιο
24.02.2021, Ο Αθλητισμός Στο Προσκήνιο
Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» στην TRT και μίλησα για τα μηνύματα της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα καθώς και για τον συντονιστικό μου ρόλο σε αυτήν μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκα στα ενημερωτικά εργαλεία της καμπάνιας και τα χρήσιμα μηνύματά της που πρέπει να γίνουν κτήμα όλων των παιδιών για την αυτοπροστασία τους. Τόνισα ότι ο θύτης ανήκει συχνά στο στενό οικογενειακό, συγγενικό ή κοινωνικό κύκλο του παιδιού και επέμεινα ότι είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά να αποκαλύπτουν ένα «κακό μυστικό», που ενδεχομένως να κρύβει κακοποιητική συμπεριφορά.
17.02.2021, Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» στην TRT και μίλησα για τα μηνύματα της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα καθώς και για τον συντονιστικό μου ρόλο σε αυτήν μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκα στα ενημερωτικά εργαλεία της καμπάνιας και τα χρήσιμα μηνύματά της που πρέπει να γίνουν κτήμα όλων των παιδιών για την αυτοπροστασία τους. Τόνισα ότι ο θύτης ανήκει συχνά στο στενό οικογενειακό, συγγενικό ή κοινωνικό κύκλο του παιδιού και επέμεινα ότι είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά να αποκαλύπτουν ένα «κακό μυστικό», που ενδεχομένως να κρύβει κακοποιητική συμπεριφορά.
Τραγούδι «Το μυστικό της Νίκης» Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» έχει στόχο μέσα από τους στίχους των τραγουδιών που επενδύουν μουσικά τα animation videos, να περάσει όλα τα χρήσιμα μηνύματα στα παιδιά, με απλό και κατανοητό τρόπο. «Το μυστικό της Νίκης» είναι ένα από τα τραγούδια της πρώτης ιστορίας κινουμένων σχεδίων, η οποία έχει ως πρωταγωνίστρια μία μαθήτρια του δημοτικού, τη Νίκη, που πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από πρόσωπο που βρίσκεται στο οικείο περιβάλλον της (στενό οικογενειακό, συγγενικό ή φιλικό). Το τραγούδι περιγράφει τον τρόπο που ο θύτης πλησιάζει όλο και περισσότερο τη Νίκη, αλλά και το σημείο που η Νίκη, ενημερωμένη όπως πρέπει να είναι κάθε παιδί, αντιδρά και σταματά τον άνθρωπο που την απειλεί.
16.02.2021, Τραγούδι «Το μυστικό της Νίκης» Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» έχει στόχο μέσα από τους στίχους των τραγουδιών που επενδύουν μουσικά τα animation videos, να περάσει όλα τα χρήσιμα μηνύματα στα παιδιά, με απλό και κατανοητό τρόπο. «Το μυστικό της Νίκης» είναι ένα από τα τραγούδια της πρώτης ιστορίας κινουμένων σχεδίων, η οποία έχει ως πρωταγωνίστρια μία μαθήτρια του δημοτικού, τη Νίκη, που πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από πρόσωπο που βρίσκεται στο οικείο περιβάλλον της (στενό οικογενειακό, συγγενικό ή φιλικό). Το τραγούδι περιγράφει τον τρόπο που ο θύτης πλησιάζει όλο και περισσότερο τη Νίκη, αλλά και το σημείο που η Νίκη, ενημερωμένη όπως πρέπει να είναι κάθε παιδί, αντιδρά και σταματά τον άνθρωπο που την απειλεί.
Τοποθέτησή μου για την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Η παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο έρχεται να μας αφυπνίσει για ένα πρόβλημα που επιδεινώθηκε λόγω της πανδημίας, αφού σύμφωνα με στοιχεία της Europol το τελευταίο έτος τετραπλασιάστηκαν τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης λόγω των μέτρων εγκλεισμού, αυξήθηκαν οι προσπάθειες πρόσβασης σε παράνομους ιστότοπους διακίνησης υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και οι προσπάθειες ενήλικων παραβατών να ξεκινήσουν επαφή με παιδιά μέσω κοινωνικών δικτύων και παράλληλα 70 εκ. φωτογραφίες & βίντεο παιδιών που κακοποιούνται σεξουαλικά αναφέρθηκαν από εταιρείες τεχνολογίας.
10.02.2021, Τοποθέτησή μου για την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Η παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο έρχεται να μας αφυπνίσει για ένα πρόβλημα που επιδεινώθηκε λόγω της πανδημίας, αφού σύμφωνα με στοιχεία της Europol το τελευταίο έτος τετραπλασιάστηκαν τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης λόγω των μέτρων εγκλεισμού, αυξήθηκαν οι προσπάθειες πρόσβασης σε παράνομους ιστότοπους διακίνησης υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και οι προσπάθειες ενήλικων παραβατών να ξεκινήσουν επαφή με παιδιά μέσω κοινωνικών δικτύων και παράλληλα 70 εκ. φωτογραφίες & βίντεο παιδιών που κακοποιούνται σεξουαλικά αναφέρθηκαν από εταιρείες τεχνολογίας.
Συμμετείχα στη διαδικτυακή εκδήλωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που μεταδόθηκε με live streaming με θέμα «Βάζουμε όρια στη χρήση του διαδικτύου – Επενδύουμε σε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας», με στόχευση τα παιδιά ηλικίας 4-10 ετών τα οποία χρησιμοποιούν τον παγκόσμιο ιστό μέσα από κάθε είδους τεχνολογική συσκευή και συζητήσαμε τρόπους που θα βοηθήσουν τα παιδιά να παραμείνουν ασφαλή στον κόσμο του διαδικτύου. Έχοντας την ευθύνη συντονισμού της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» επικεντρώθηκα τόσο στις δράσεις που οργανώσαμε από κοινού με τη Δ.Η.Ε., όσο και στα ενημερωτικά εργαλεία που κρατούν τα παιδιά ασφαλή.
09.02.2021, Συμμετείχα στη διαδικτυακή εκδήλωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που μεταδόθηκε με live streaming με θέμα «Βάζουμε όρια στη χρήση του διαδικτύου – Επενδύουμε σε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας», με στόχευση τα παιδιά ηλικίας 4-10 ετών τα οποία χρησιμοποιούν τον παγκόσμιο ιστό μέσα από κάθε είδους τεχνολογική συσκευή και συζητήσαμε τρόπους που θα βοηθήσουν τα παιδιά να παραμείνουν ασφαλή στον κόσμο του διαδικτύου. Έχοντας την ευθύνη συντονισμού της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» επικεντρώθηκα τόσο στις δράσεις που οργανώσαμε από κοινού με τη Δ.Η.Ε., όσο και στα ενημερωτικά εργαλεία που κρατούν τα παιδιά ασφαλή.
Βίντεο για την ευαισθητοποίηση των εφήβων σχετικά με τη σεξουαλική βία #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse
09.02.2021, Βίντεο για την ευαισθητοποίηση των εφήβων σχετικά με τη σεξουαλική βία #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse
Φιλοξενήθηκα στη διαδικτυακή εκπομπή της Χρίσλας Γεωργακοπούλου στο thecaller.gr και μιλήσαμε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Ο εγκλωβισμός των θυμάτων στο σπίτι λόγω της πανδημίας οδηγεί στην αύξηση περιστατικών σεξουαλικής βίας, καθώς και στην αύξηση της διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού, μέσω του διαδικτύου. Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης κλείνει ήδη επτά χρόνια συνεχούς ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας.
04.02.2021, Φιλοξενήθηκα στη διαδικτυακή εκπομπή της Χρίσλας Γεωργακοπούλου στο thecaller.gr και μιλήσαμε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Ο εγκλωβισμός των θυμάτων στο σπίτι λόγω της πανδημίας οδηγεί στην αύξηση περιστατικών σεξουαλικής βίας, καθώς και στην αύξηση της διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού, μέσω του διαδικτύου. Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης κλείνει ήδη επτά χρόνια συνεχούς ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας.
Το κίνημα #metoo μεγαλώνει κάθε μέρα. Αυτό που είναι κοινό μυστικό γίνεται πλέον μια φανερή πραγματικότητα, λυτρώνοντας τα θύματα από τη σιωπή τους και δείχνοντας τους θύτες. Η δημόσια καταγγελία δίνει τη δύναμη και σε άλλες γυναίκες που βιώνουν μια ανάλογη κακοποιητική συμπεριφορά, είτε είναι ασέλγεια, είτε λεκτική βία είτε σεξουαλική κακοποίηση, να σπάσουν τη σιωπή τους. Είναι θετικό το ότι πρόσωπα που έχουν μία αναγνωρισιμότητα βρήκαν το κουράγιο και το θάρρος να μιλήσουν και έτσι ακολούθησε το κύμα των καταγγελιών. Αυτό δεν σημαίνει πως έχει λυθεί η σιωπή όλων των θυμάτων, ούτε πως τελείωσε το πρόβλημα. Σημαίνει όμως πως έχουμε μια κοινωνία έτοιμη να ακούσει και μια πολιτεία έτοιμη να δράσει.
01.02.2021, Το κίνημα #metoo μεγαλώνει κάθε μέρα. Αυτό που είναι κοινό μυστικό γίνεται πλέον μια φανερή πραγματικότητα, λυτρώνοντας τα θύματα από τη σιωπή τους και δείχνοντας τους θύτες. Η δημόσια καταγγελία δίνει τη δύναμη και σε άλλες γυναίκες που βιώνουν μια ανάλογη κακοποιητική συμπεριφορά, είτε είναι ασέλγεια, είτε λεκτική βία είτε σεξουαλική κακοποίηση, να σπάσουν τη σιωπή τους. Είναι θετικό το ότι πρόσωπα που έχουν μία αναγνωρισιμότητα βρήκαν το κουράγιο και το θάρρος να μιλήσουν και έτσι ακολούθησε το κύμα των καταγγελιών. Αυτό δεν σημαίνει πως έχει λυθεί η σιωπή όλων των θυμάτων, ούτε πως τελείωσε το πρόβλημα. Σημαίνει όμως πως έχουμε μια κοινωνία έτοιμη να ακούσει και μια πολιτεία έτοιμη να δράσει.
Ως συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δραστηριοποιήθηκα ενεργά στον χώρο του αθλητισμού. Έχοντας ως αποστολή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, συνεργάστηκα με τον ΣΕΓΑΣ και ανταποκρίθηκα σε δεκάδες προσκλήσεις αθλητικών σωματείων, συλλόγων και άλλων αθλητικών φορέων (αθλητικές κατασκηνώσεις, ακαδημίες ποδοσφαίρου, αθλητικά campus, αθλητικά φεστιβάλ, ποδοσφαιρικές ακαδημίες, γυμναστικούς συλλόγους, Ελληνικό Πρωτάθλημα, συλλόγους πάλης, λέσχες τένις, κολυμβητήρια, δημοτικούς αθλητικούς συλλόγους, αγώνες δρόμου, παραστάσεις χορού) με σκοπό τα μηνύματα της καμπάνιας να φτάσουν στις αθλήτριες και τους αθλητές.
28.01.2021, Ως συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δραστηριοποιήθηκα ενεργά στον χώρο του αθλητισμού. Έχοντας ως αποστολή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, συνεργάστηκα με τον ΣΕΓΑΣ και ανταποκρίθηκα σε δεκάδες προσκλήσεις αθλητικών σωματείων, συλλόγων και άλλων αθλητικών φορέων (αθλητικές κατασκηνώσεις, ακαδημίες ποδοσφαίρου, αθλητικά campus, αθλητικά φεστιβάλ, ποδοσφαιρικές ακαδημίες, γυμναστικούς συλλόγους, Ελληνικό Πρωτάθλημα, συλλόγους πάλης, λέσχες τένις, κολυμβητήρια, δημοτικούς αθλητικούς συλλόγους, αγώνες δρόμου, παραστάσεις χορού) με σκοπό τα μηνύματα της καμπάνιας να φτάσουν στις αθλήτριες και τους αθλητές.
Τοποθέτησή μου στο makthess.gr για τη σεξουαλική κακοποίηση. H σεξουαλική παρενόχληση μοιάζει με ένα παγόβουνο. Η κορυφή που όλοι βλέπουμε είναι οι λίγες υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Είναι τα θύματα που τολμούν και μιλούν. Ας μη γελιόμαστε όμως. Το μεγάλο ζήτημα, συνεχίζει να είναι στη βάση του παγόβουνου. Στο αθέατο πρόβλημα χιλιάδων, κυρίως, γυναικών που ζούνε τη σεξουαλική βία. Την ζούνε μια φορά όταν συμβεί. Αλλά και ως μνήμη για όλη τους τη ζωή. Οι θύτες είναι πρόσωπα γνωστά. Οικεία. Υπεράνω υποψίας. Ο βιασμός μπορεί να συμβεί στη συζυγική ζωή.
26.01.2021, Τοποθέτησή μου στο makthess.gr για τη σεξουαλική κακοποίηση. H σεξουαλική παρενόχληση μοιάζει με ένα παγόβουνο. Η κορυφή που όλοι βλέπουμε είναι οι λίγες υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Είναι τα θύματα που τολμούν και μιλούν. Ας μη γελιόμαστε όμως. Το μεγάλο ζήτημα, συνεχίζει να είναι στη βάση του παγόβουνου. Στο αθέατο πρόβλημα χιλιάδων, κυρίως, γυναικών που ζούνε τη σεξουαλική βία. Την ζούνε μια φορά όταν συμβεί. Αλλά και ως μνήμη για όλη τους τη ζωή. Οι θύτες είναι πρόσωπα γνωστά. Οικεία. Υπεράνω υποψίας. Ο βιασμός μπορεί να συμβεί στη συζυγική ζωή.
Συμμετείχα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Φίλιππου Φιλιππακόπουλου και της Μαρίας Νικόλτσιου, «Καθαρές κουβέντες» στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989, προκειμένου να μιλήσω σχετικά με τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης, το χρόνο που αποφασίζουν τα θύματα να «σπάσουν τη σιωπή τους» και τη πρόληψη του φαινομένου. ·    Η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε ένα δρόμο για την καταγγελία περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους ανθρώπους που έχουν υποστεί ανάλογη κακοποιητική συμπεριφορά.
21.01.2021, Συμμετείχα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Φίλιππου Φιλιππακόπουλου και της Μαρίας Νικόλτσιου, «Καθαρές κουβέντες» στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989, προκειμένου να μιλήσω σχετικά με τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης, το χρόνο που αποφασίζουν τα θύματα να «σπάσουν τη σιωπή τους» και τη πρόληψη του φαινομένου. · Η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε ένα δρόμο για την καταγγελία περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους ανθρώπους που έχουν υποστεί ανάλογη κακοποιητική συμπεριφορά.
Συμμετείχα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σπύρου Παπαδάκη, «Για ποιόν χτυπά η καμπάνα» στο διαδικτυακό ραδιόφωνο MY GREEK RADIO (MGR) για την ελληνική κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να μιλήσω σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του αθλητισμού. Έναυσμα για ένα πλήθος καταγγελιών κακοποιητικών συμπεριφορών που ήρθαν στο φως, ήταν η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου, Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας. • Τα περιστατικά σεξουαλικής βίας συνήθως αποσιωπούνται και δεν καταγγέλλονται.
21.01.2021, Συμμετείχα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σπύρου Παπαδάκη, «Για ποιόν χτυπά η καμπάνα» στο διαδικτυακό ραδιόφωνο MY GREEK RADIO (MGR) για την ελληνική κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να μιλήσω σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του αθλητισμού. Έναυσμα για ένα πλήθος καταγγελιών κακοποιητικών συμπεριφορών που ήρθαν στο φως, ήταν η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου, Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας. • Τα περιστατικά σεξουαλικής βίας συνήθως αποσιωπούνται και δεν καταγγέλλονται.