Συνεντεύξεις

🔺Φιλοξενήθηκα στο «Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων» του τηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΓΙΝΑ TV με τη δημοσιογράφο Νίκη Σταματιάδου και μιλήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔺Αναφέρθηκα στη σημασία της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας με τα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη (το 16% των παιδιών στην Ελλάδα) πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔺Στα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης εννιά στις δέκα φορές οι δράστες βρίσκονται στο οικείο περιβάλλον, στον κύκλο εμπιστοσύνης του παιδιού.
03.10.2022, 🔺Φιλοξενήθηκα στο «Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων» του τηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΓΙΝΑ TV με τη δημοσιογράφο Νίκη Σταματιάδου και μιλήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔺Αναφέρθηκα στη σημασία της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας με τα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη (το 16% των παιδιών στην Ελλάδα) πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔺Στα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης εννιά στις δέκα φορές οι δράστες βρίσκονται στο οικείο περιβάλλον, στον κύκλο εμπιστοσύνης του παιδιού.
📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «SUPER ΚΑΤΕΡΙΝΑ» με την Κατερίνα Καινούργιου @katken85, τον Γρηγόρη Γκουντάρα @g.goudaras και τη Χρίσλα Γεωργακοπούλου @hrislageo . 📍Μιλήσαμε για την καμπάνια «1 στα 5» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικης κακοποίησης. 📍Αναπτύξαμε τα βασικα μηνύματα της καμπάνιας για την προστασία των παιδιών: ▪️Τον κανόνα του εσώρουχου ▪️Το καλό και το κακό άγγιγμα ▪️Το καλό και το κακό μυστικό ▪️Το δώρο και τη δωροδοκία
03.10.2022, 📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «SUPER ΚΑΤΕΡΙΝΑ» με την Κατερίνα Καινούργιου @katken85, τον Γρηγόρη Γκουντάρα @g.goudaras και τη Χρίσλα Γεωργακοπούλου @hrislageo . 📍Μιλήσαμε για την καμπάνια «1 στα 5» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικης κακοποίησης. 📍Αναπτύξαμε τα βασικα μηνύματα της καμπάνιας για την προστασία των παιδιών: ▪️Τον κανόνα του εσώρουχου ▪️Το καλό και το κακό άγγιγμα ▪️Το καλό και το κακό μυστικό ▪️Το δώρο και τη δωροδοκία
📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο @costaspap και Χριστίνα Βίδου @xristinavidou και μιλήσαμε για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση. 📍Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας κατά των ανηλίκων, που παρουσίασε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. 📍Πρόκειται για μια ολιστική παρέμβαση στο υφιστάμενο πλαίσιο δομών και λειτουργιών για την πρόληψη του φαινομένου, την προαγωγή της αποκάλυψής του όταν συμβαίνει, την γρήγορη και αποτελεσματική δίωξη των δραστών και την παροχή προστασίας και στήριξης στα θύματα.
30.09.2022, 📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο @costaspap και Χριστίνα Βίδου @xristinavidou και μιλήσαμε για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση. 📍Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας κατά των ανηλίκων, που παρουσίασε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. 📍Πρόκειται για μια ολιστική παρέμβαση στο υφιστάμενο πλαίσιο δομών και λειτουργιών για την πρόληψη του φαινομένου, την προαγωγή της αποκάλυψής του όταν συμβαίνει, την γρήγορη και αποτελεσματική δίωξη των δραστών και την παροχή προστασίας και στήριξης στα θύματα.
📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ» στο ATLAS TV με τους δημοσιογράφους Χρήστο Τσαλικίδη και Σταύρο Οραήλογλου και μιλήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 📍Αναφέρθηκα στην σπουδαιότητα του ρόλου της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας με τα εργαλεία του συμβουλίου της Ευρώπης καθώς ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη και το 16% των παιδιών στην Ελλάδα πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. 📍Στη σεξουαλική κακοποίηση εννιά στις δέκα φορές οι δράστες βρίσκονται στο οικείο περιβάλλον, στον κύκλο εμπιστοσύνης του παιδιού.
09.07.2022, 📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ» στο ATLAS TV με τους δημοσιογράφους Χρήστο Τσαλικίδη και Σταύρο Οραήλογλου και μιλήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 📍Αναφέρθηκα στην σπουδαιότητα του ρόλου της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας με τα εργαλεία του συμβουλίου της Ευρώπης καθώς ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη και το 16% των παιδιών στην Ελλάδα πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. 📍Στη σεξουαλική κακοποίηση εννιά στις δέκα φορές οι δράστες βρίσκονται στο οικείο περιβάλλον, στον κύκλο εμπιστοσύνης του παιδιού.
Στο δελτίο ειδήσεων του Αντ1 με τη Ρίτσα Μπιζόγλη φιλοξενήθηκε απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησα στη δημοσιογράφο Κατερίνα Φάκα στο VICE με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
08.07.2022, Στο δελτίο ειδήσεων του Αντ1 με τη Ρίτσα Μπιζόγλη φιλοξενήθηκε απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησα στη δημοσιογράφο Κατερίνα Φάκα στο VICE με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον Αντ1 TV με τη Φαίη Σκορδά και το Γιώργο Λιάγκα και συζητήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
08.07.2022, Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον Αντ1 TV με τη Φαίη Σκορδά και το Γιώργο Λιάγκα και συζητήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του τηλεοπτικού δικτύου Αντ1 TV με τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο @nikos_rogakos και Παναγιώτη Στάθη @stathispanagiotis και συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
21.06.2022, Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του τηλεοπτικού δικτύου Αντ1 TV με τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο @nikos_rogakos και Παναγιώτη Στάθη @stathispanagiotis και συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Φιλοξενήθηκα στο διαδικτυακό κανάλι Vice και συζήτησα με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Φάκα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
21.06.2022, Φιλοξενήθηκα στο διαδικτυακό κανάλι Vice και συζήτησα με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Φάκα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
🔸Φιλοξενήθηκα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100 στην εκπομπή «Θέσεις και Απόψεις» με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη και συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
20.06.2022, 🔸Φιλοξενήθηκα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100 στην εκπομπή «Θέσεις και Απόψεις» με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη και συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
🔺Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, μίλησα στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση των 10ου και 17ου Δημοτικών Σχολείων με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔺Αναφέρθηκα στον «Κανόνα των Εσωρούχων» που αποτελεί ένα απλό μέσο, ώστε οι γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι εκείνα τα σημεία του σώματος στα οποία δεν πρέπει οι άλλοι να επιχειρήσουν να τα αγγίξουν, πώς πρέπει να αντιδράσουν τα παιδιά και πού να στραφούν για βοήθεια. 🔺Επιπλέον, μίλησα για την παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση στο διαδίκτυο και για την προστασία των παιδιών 4-7 ετών.
03.06.2022, 🔺Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, μίλησα στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση των 10ου και 17ου Δημοτικών Σχολείων με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔺Αναφέρθηκα στον «Κανόνα των Εσωρούχων» που αποτελεί ένα απλό μέσο, ώστε οι γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι εκείνα τα σημεία του σώματος στα οποία δεν πρέπει οι άλλοι να επιχειρήσουν να τα αγγίξουν, πώς πρέπει να αντιδράσουν τα παιδιά και πού να στραφούν για βοήθεια. 🔺Επιπλέον, μίλησα για την παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση στο διαδίκτυο και για την προστασία των παιδιών 4-7 ετών.
📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Όλα Γκουντ» με τον Γρηγόρη Γκουντάρα και τη Ναταλί Κάκκαβα, στο Skai και μίλησα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση. 📍Αναφέρθηκα στις 770 δράσεις της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» και στον καθημερινό αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων παρουσιάζοντας παράλληλα τα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
27.05.2022, 📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Όλα Γκουντ» με τον Γρηγόρη Γκουντάρα και τη Ναταλί Κάκκαβα, στο Skai και μίλησα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση. 📍Αναφέρθηκα στις 770 δράσεις της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» και στον καθημερινό αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων παρουσιάζοντας παράλληλα τα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star και μίλησα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση. 📍Ο Κανόνας των Εσωρούχων δημιουργήθηκε για να βοηθήσει γονείς και κηδεμόνες να ξεκινήσουν τη συζήτηση με τα παιδιά τους. Μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης. 📍Τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν ότι το σώμα τους τους ανήκει και ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει ή να τα χαϊδέψει χωρίς την άδεια τους.
26.05.2022, 📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star και μίλησα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση. 📍Ο Κανόνας των Εσωρούχων δημιουργήθηκε για να βοηθήσει γονείς και κηδεμόνες να ξεκινήσουν τη συζήτηση με τα παιδιά τους. Μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης. 📍Τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν ότι το σώμα τους τους ανήκει και ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει ή να τα χαϊδέψει χωρίς την άδεια τους.
📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του τηλεοπτικού δικτύου Action 24 με την δημοσιογράφο Αθηναΐδα Νέγκα και συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 📍Αναφέρθηκα στις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα με την καμπάνια «Ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης. 📍Σήμερα ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 16%.
24.05.2022, 📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του τηλεοπτικού δικτύου Action 24 με την δημοσιογράφο Αθηναΐδα Νέγκα και συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 📍Αναφέρθηκα στις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα με την καμπάνια «Ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης. 📍Σήμερα ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 16%.
📍Φιλοξενήθηκα στο ράδιο Έβρος 97,1 στην εκπομπή «Εβροσκόπιο» με τον δημοσιογράφο Νίκου Πατούνα και συζητήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 📍Αναφέρθηκα στον ρόλο των γονέων και στην ανάγκη να αναπτύξουν μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί τους, ώστε, εάν εκείνο βιώσει κάποια κακοποιητική συμπεριφορά, να τη σταματήσουν πριν αυτή εξελιχθεί.  📍Οι γονείς πρέπει να εκπαιδεύσουν το παιδί να αναγνωρίζει τα καλά από τα κακά μυστικά, να ξεχωρίζει το καλό από το κακό άγγιγμα κάποιου τρίτου προσώπου και να διακρίνει το δώρο από τη δωροδοκία που υποκρύπτει αντάλλαγμα.
24.05.2022, 📍Φιλοξενήθηκα στο ράδιο Έβρος 97,1 στην εκπομπή «Εβροσκόπιο» με τον δημοσιογράφο Νίκου Πατούνα και συζητήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 📍Αναφέρθηκα στον ρόλο των γονέων και στην ανάγκη να αναπτύξουν μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί τους, ώστε, εάν εκείνο βιώσει κάποια κακοποιητική συμπεριφορά, να τη σταματήσουν πριν αυτή εξελιχθεί. 📍Οι γονείς πρέπει να εκπαιδεύσουν το παιδί να αναγνωρίζει τα καλά από τα κακά μυστικά, να ξεχωρίζει το καλό από το κακό άγγιγμα κάποιου τρίτου προσώπου και να διακρίνει το δώρο από τη δωροδοκία που υποκρύπτει αντάλλαγμα.
📍Μίλησα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση κι εκμετάλλευση στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων ΠΟΞ, παρουσία Υπουργών, Διοικητικών Οργανισμών, Εκπροσώπων Τουριστικών Φορέων (ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, κ.α.) και πλήθος ξενοδόχων απ’ όλη την Ελλάδα. 📍Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Γρηγόριο Τάσιο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΞ για τη φιλοξενία και τη στήριξη του αγώνα για την προστασία των παιδιών.
24.05.2022, 📍Μίλησα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση κι εκμετάλλευση στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων ΠΟΞ, παρουσία Υπουργών, Διοικητικών Οργανισμών, Εκπροσώπων Τουριστικών Φορέων (ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, κ.α.) και πλήθος ξενοδόχων απ’ όλη την Ελλάδα. 📍Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Γρηγόριο Τάσιο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΞ για τη φιλοξενία και τη στήριξη του αγώνα για την προστασία των παιδιών.
Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το Τμήμα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης.  #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #child-sexual-abuse #kids #underwearrule #oneinfivecampaign #councilofEurope  #kampaniaenastapente #okanonastouesorouxοu #tomistikotisnikis #i_peripeteia_tou_viktora #Περιφέρεια_Αττικής #Γιώργος Πατούλης
13.05.2022, Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το Τμήμα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης. #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #child-sexual-abuse #kids #underwearrule #oneinfivecampaign #councilofEurope #kampaniaenastapente #okanonastouesorouxοu #tomistikotisnikis #i_peripeteia_tou_viktora #Περιφέρεια_Αττικής #Γιώργος Πατούλης
Ομιλία μου στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
09.05.2022, Ομιλία μου στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
🔸Τα εργαλεία της καμπάνιας «΄ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στα γαλλικά! 🔸Στο πλαίσιο της καμπάνιας «ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, χρησιμοποιούμε εργαλεία που στοχεύουν στην ενημέρωση των παιδιών, όπως οι ιστορίες κινουμένων σχεδίων μέσα από τις οποίες τα παιδιά μαθαίνουν απλούς κανόνες αυτοπροστασίας. 🔸Η ελληνική καμπάνια μετά την προσθήκη γαλλικών υποτίτλων στην ιστορία κινουμένων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης», πρόσθεσε γαλλικούς υπότιτλους και στην ιστορία «Η Περιπέτεια του Βίκτωρα» με την πολύτιμη συνδρομή των μεταφραστών, Βασίλη Χασκή και Μαρίας-Λώρα Γκανούλη.
05.05.2022, 🔸Τα εργαλεία της καμπάνιας «΄ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στα γαλλικά! 🔸Στο πλαίσιο της καμπάνιας «ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, χρησιμοποιούμε εργαλεία που στοχεύουν στην ενημέρωση των παιδιών, όπως οι ιστορίες κινουμένων σχεδίων μέσα από τις οποίες τα παιδιά μαθαίνουν απλούς κανόνες αυτοπροστασίας. 🔸Η ελληνική καμπάνια μετά την προσθήκη γαλλικών υποτίτλων στην ιστορία κινουμένων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης», πρόσθεσε γαλλικούς υπότιτλους και στην ιστορία «Η Περιπέτεια του Βίκτωρα» με την πολύτιμη συνδρομή των μεταφραστών, Βασίλη Χασκή και Μαρίας-Λώρα Γκανούλη.
Η ομιλία μου στην προσυνεδριακή συζήτηση, στη Νίκαια, με θέμα: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση. #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #νεαδημοκρατια #προσυνέδριο
20.04.2022, Η ομιλία μου στην προσυνεδριακή συζήτηση, στη Νίκαια, με θέμα: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση. #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #νεαδημοκρατια #προσυνέδριο
🔸Στο πλαίσιο της καμπάνιας «ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, μίλησα στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 106ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔸Είναι σημαντικό να γνωρίζουν τα παιδιά ότι το σώμα τους τους ανήκει και ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει χωρίς την άδειά τους. Πρέπει να μάθουν να λένε όχι αμέσως σε περίπτωση ανάρμοστης σωματικής συμπεριφοράς. Όταν νιώθουν ότι απειλείται η ασφάλειά τους, θα πρέπει να ενημερώσουν κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται.
15.04.2022, 🔸Στο πλαίσιο της καμπάνιας «ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, μίλησα στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 106ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔸Είναι σημαντικό να γνωρίζουν τα παιδιά ότι το σώμα τους τους ανήκει και ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει χωρίς την άδειά τους. Πρέπει να μάθουν να λένε όχι αμέσως σε περίπτωση ανάρμοστης σωματικής συμπεριφοράς. Όταν νιώθουν ότι απειλείται η ασφάλειά τους, θα πρέπει να ενημερώσουν κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται.
🟡 Φιλοξενήθηκα στο ραδιοφωνικό σταθμό Ok Web Radio στην εκπομπή «πολιτικοΛΟΓΟΣ» με τον δημοσιογράφο Θωμά Μαρκόπουλο και μιλήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.  🟡 Αναφέρθηκα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση. Πρόκειται για μια εθνική προσπάθεια που κινητοποιεί όλες τις θεσμικές και κοινωνικές δυνάμεις για την εξάλειψη του φαινομένου.
13.04.2022, 🟡 Φιλοξενήθηκα στο ραδιοφωνικό σταθμό Ok Web Radio στην εκπομπή «πολιτικοΛΟΓΟΣ» με τον δημοσιογράφο Θωμά Μαρκόπουλο και μιλήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🟡 Αναφέρθηκα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση. Πρόκειται για μια εθνική προσπάθεια που κινητοποιεί όλες τις θεσμικές και κοινωνικές δυνάμεις για την εξάλειψη του φαινομένου.
🔹 Μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κου Λευτέρη Αυγενάκη, μίλησα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στο Συνέδριο στην Πάτρα, στο πλαίσιο της χάραξης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό με τίτλο: «Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού». 🔹 Παρουσίασα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενημέρωση των παιδιών και ευαισθητοποίηση των ενηλίκων με στόχο τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔹 Ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 16%.
11.04.2022, 🔹 Μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κου Λευτέρη Αυγενάκη, μίλησα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στο Συνέδριο στην Πάτρα, στο πλαίσιο της χάραξης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό με τίτλο: «Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού». 🔹 Παρουσίασα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενημέρωση των παιδιών και ευαισθητοποίηση των ενηλίκων με στόχο τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔹 Ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 16%.
🔺 Στο πλαίσιο της καμπάνιας «ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, μίλησα στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔺Στην εκδήλωση είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για το τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔺Η καμπάνια «ένα στα πέντε» απευθύνεται στις τρυφερές ηλικίες 4 ως 10 ετών, γιατί ο δράστης στοχεύει σε αυτές τις ηλικίες. 🔺Οι ιστορίες κινουμένων σχεδίων διδάσκουν στα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από τη σεξουαλική θυματοποίηση και βία εφαρμόζοντας απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.
08.04.2022, 🔺 Στο πλαίσιο της καμπάνιας «ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, μίλησα στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔺Στην εκδήλωση είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για το τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔺Η καμπάνια «ένα στα πέντε» απευθύνεται στις τρυφερές ηλικίες 4 ως 10 ετών, γιατί ο δράστης στοχεύει σε αυτές τις ηλικίες. 🔺Οι ιστορίες κινουμένων σχεδίων διδάσκουν στα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από τη σεξουαλική θυματοποίηση και βία εφαρμόζοντας απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.
🟡 Φιλοξενήθηκα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου Ionian Channel με τη δημοσιογράφο Νατάσα Πατρινού και συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🟡 Αναφέρθηκα στα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και στην προσπάθεια που επιχειρείτε να λυθεί το πρόβλημα της σιωπής των θυμάτων. 🟡 Εννιά στις δέκα φορές ο δράστης βρίσκεται στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού και είναι ένα πρόσωπο που εμπιστεύεται. Είναι ένα πρόσωπο που του προσφέρει δώρα τακτικά, του ζητάει να κρατήσει μυστικά και προσπαθεί να απομονώσει το παιδί για να βρεθεί μαζί του.
08.04.2022, 🟡 Φιλοξενήθηκα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου Ionian Channel με τη δημοσιογράφο Νατάσα Πατρινού και συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🟡 Αναφέρθηκα στα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και στην προσπάθεια που επιχειρείτε να λυθεί το πρόβλημα της σιωπής των θυμάτων. 🟡 Εννιά στις δέκα φορές ο δράστης βρίσκεται στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού και είναι ένα πρόσωπο που εμπιστεύεται. Είναι ένα πρόσωπο που του προσφέρει δώρα τακτικά, του ζητάει να κρατήσει μυστικά και προσπαθεί να απομονώσει το παιδί για να βρεθεί μαζί του.
Ομιλία μου με θέμα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση στην ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Δήμος Ελευσίνας.
04.04.2022, Ομιλία μου με θέμα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση στην ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Δήμος Ελευσίνας.
📍Σε συνέχεια της συνάντησής μας με το Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ όπου συζητήσαμε για την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών και ενηλίκων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δρομολογήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης κληρικών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 📍Στην εκδήλωση είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για το τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης:
31.03.2022, 📍Σε συνέχεια της συνάντησής μας με το Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ όπου συζητήσαμε για την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών και ενηλίκων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δρομολογήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης κληρικών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 📍Στην εκδήλωση είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για το τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης:
📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «ΜΑΖΙ» στο τηλεοπτικό δίκτυο EURO Channel με τη δημοσιογράφο Μαρία Ιακωβάκη και συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.  📍Αναφέρθηκα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης το οποίο εγκαινιάζει 11 νέες πολιτικές, και ετοιμάζει δεκάδες άλλες, στην κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών.  📍Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και αποτελεί εκκίνηση μιας εθνικής προσπάθειας της Πολιτείας, που κινητοποιεί όλες τις θεσμικές και κοινωνικές δυνάμεις για την εξάλειψη του φαινομένου. 📍 Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης στοχεύει στην αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς τα παιδιά διαδικασιών.
29.03.2022, 📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «ΜΑΖΙ» στο τηλεοπτικό δίκτυο EURO Channel με τη δημοσιογράφο Μαρία Ιακωβάκη και συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 📍Αναφέρθηκα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης το οποίο εγκαινιάζει 11 νέες πολιτικές, και ετοιμάζει δεκάδες άλλες, στην κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών. 📍Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και αποτελεί εκκίνηση μιας εθνικής προσπάθειας της Πολιτείας, που κινητοποιεί όλες τις θεσμικές και κοινωνικές δυνάμεις για την εξάλειψη του φαινομένου. 📍 Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης στοχεύει στην αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς τα παιδιά διαδικασιών.
📍Στo πλαίσιo της καμπάνιας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε» φιλοξενήθηκα στην εκπομπή Ώρα Οικονομίας του Pagenews.gr με την δημοσιογράφο Σοφία Χύτου και μιλήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 📍Αναφέρθηκα στα σημαντικά μηνύματα της καμπάνιας  «1 στα 5» και στα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που στοχεύουν στον τερματισμό της σεξουαλικής βίας εναντίον των παιδιών. 📍 Τα εργαλεία διδάσκουν στα παιδιά, με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό τρόπο, απλούς κανόνες προκειμένου να είναι ασφαλή. Οι γονείς, οι κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διδάξουν στα παιδιά πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους.
28.03.2022, 📍Στo πλαίσιo της καμπάνιας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε» φιλοξενήθηκα στην εκπομπή Ώρα Οικονομίας του Pagenews.gr με την δημοσιογράφο Σοφία Χύτου και μιλήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 📍Αναφέρθηκα στα σημαντικά μηνύματα της καμπάνιας «1 στα 5» και στα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που στοχεύουν στον τερματισμό της σεξουαλικής βίας εναντίον των παιδιών. 📍 Τα εργαλεία διδάσκουν στα παιδιά, με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό τρόπο, απλούς κανόνες προκειμένου να είναι ασφαλή. Οι γονείς, οι κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διδάξουν στα παιδιά πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους.