Συνεντεύξεις

Φιλοξενήθηκα στην τηλεοπτική εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» με τον Σωτήρη Πολύζο στο TRT. Μίλησα για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, που πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό. 🔺 Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης είναι ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των παιδιών, που στοχεύει να: • αναπροσαρμόσει τις θεσμικές λειτουργίες στην κατεύθυνση των φιλικών προς το παιδί διαδικασιών • μειώσει τα κρούσματα που συμβαίνουν • αυξήσει τα κρούσματα που αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.
24.12.2021, Φιλοξενήθηκα στην τηλεοπτική εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» με τον Σωτήρη Πολύζο στο TRT. Μίλησα για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, που πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό. 🔺 Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης είναι ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των παιδιών, που στοχεύει να: • αναπροσαρμόσει τις θεσμικές λειτουργίες στην κατεύθυνση των φιλικών προς το παιδί διαδικασιών • μειώσει τα κρούσματα που συμβαίνουν • αυξήσει τα κρούσματα που αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.
🔸Φιλοξενήθηκα στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Εγνατία Τηλεόραση με τον Λάζαρο Λαζάρου και μίλησα για τις δράσεις της κοινωνικής οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ», της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος. 🔸Η «ΑΓΑΠΗ», ενόψει Χριστουγέννων, συγκεντρώνει τρόφιμα, προκειμένου να τα προσφέρει ως «δέματα αγάπης» σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. 🔸Η κοινωνική οργάνωση ασχολείται με ευαίσθητους τομείς, που αγγίζουν θέματα κοινωνικής πολιτικής, ώστε να ενημερώνει και ευαισθητοποιεί συμπολίτες μας και παράλληλα να προσφέρει έμπρακτη στήριξη. 🔸Επίσης, συζητήσαμε για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση.
22.12.2021, 🔸Φιλοξενήθηκα στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Εγνατία Τηλεόραση με τον Λάζαρο Λαζάρου και μίλησα για τις δράσεις της κοινωνικής οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ», της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος. 🔸Η «ΑΓΑΠΗ», ενόψει Χριστουγέννων, συγκεντρώνει τρόφιμα, προκειμένου να τα προσφέρει ως «δέματα αγάπης» σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. 🔸Η κοινωνική οργάνωση ασχολείται με ευαίσθητους τομείς, που αγγίζουν θέματα κοινωνικής πολιτικής, ώστε να ενημερώνει και ευαισθητοποιεί συμπολίτες μας και παράλληλα να προσφέρει έμπρακτη στήριξη. 🔸Επίσης, συζητήσαμε για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση.
Συμμετείχα στη διαδικτυακή εκδήλωσε που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ), ενόψει της παγκόσμιας ημέρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με θέμα: «Αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών: Προστασία και διαδικτυακές εγγυήσεις». Μίλησα για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, που πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό.
20.12.2021, Συμμετείχα στη διαδικτυακή εκδήλωσε που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ), ενόψει της παγκόσμιας ημέρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με θέμα: «Αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών: Προστασία και διαδικτυακές εγγυήσεις». Μίλησα για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, που πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό.
Φιλοξενήθηκα στην τηλεοπτική εκπομπή «TLIVE» με την Τατιάνα Στεφανίδου στον σταθμό Alpha TV και συζητήσαμε σχετικά με το φαινόμενο της εκδικητικής πορνογραφίας. • Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την αναβάθμιση του ποινικού χαρακτηρισμού της παράνομης διακίνησης, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε σχέση με την ερωτική ζωή, σε κακούργημα και κατ’ επέκταση την αύξηση της επαπειλούμενης ποινής. • Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η έκθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας της Ευρωβουλευτή κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ, για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο.
18.12.2021, Φιλοξενήθηκα στην τηλεοπτική εκπομπή «TLIVE» με την Τατιάνα Στεφανίδου στον σταθμό Alpha TV και συζητήσαμε σχετικά με το φαινόμενο της εκδικητικής πορνογραφίας. • Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την αναβάθμιση του ποινικού χαρακτηρισμού της παράνομης διακίνησης, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε σχέση με την ερωτική ζωή, σε κακούργημα και κατ’ επέκταση την αύξηση της επαπειλούμενης ποινής. • Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η έκθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας της Ευρωβουλευτή κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ, για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο.
Φιλοξενήθηκα στην τηλεοπτική εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα στο Σκάι TV και συζητήσαμε για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση και για το φαινόμενο της εκδικητικής πορνογραφίας.
16.12.2021, Φιλοξενήθηκα στην τηλεοπτική εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα στο Σκάι TV και συζητήσαμε για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση και για το φαινόμενο της εκδικητικής πορνογραφίας.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους μίλησα στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Βήματα προς την εξάλειψη της κακοποιητικής συμπεριφοράς των ενηλίκων προς τα παιδιά». Αναφέρθηκα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης προβλέπει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μέσω μιας ενιαίας διαχείρισης και συντονισμού των ενεργειών των φορέων και μιας πολιτικής μηδενικής ανοχής στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση.
15.12.2021, Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους μίλησα στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Βήματα προς την εξάλειψη της κακοποιητικής συμπεριφοράς των ενηλίκων προς τα παιδιά». Αναφέρθηκα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης προβλέπει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μέσω μιας ενιαίας διαχείρισης και συντονισμού των ενεργειών των φορέων και μιας πολιτικής μηδενικής ανοχής στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση.
Κατά την ομιλία μου στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης» αναφέρθηκα στην ουσιαστική διάστασή του νομοσχεδίου, που μεταρρυθμίζει πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, τόσο ως προς την οργάνωση και λειτουργία της, όσο και ως προς τον τρόπο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των μελλοντικών και εν ενεργεία δικαστικών.
14.12.2021, Κατά την ομιλία μου στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης» αναφέρθηκα στην ουσιαστική διάστασή του νομοσχεδίου, που μεταρρυθμίζει πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, τόσο ως προς την οργάνωση και λειτουργία της, όσο και ως προς τον τρόπο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των μελλοντικών και εν ενεργεία δικαστικών.
Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟ KONT_ACT», με τoν Κωνσταντίνο Τσακίρη στο Yellow Radio 101.7 fm, και συζητήσαμε για το το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκα στις διυπουργικές οριζόντιες πολιτικές του Εθνικού Σχεδίου Δράσης: • όπως το «Εθνικό Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρουσμάτων» για την ενοποίηση των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, • το «Εθνικό Αρχείο Καταγραφής και Επιτήρησης κακοποιημένων παιδιών» για την παρακολούθηση της αντιμετώπισης κάθε περιστατικού,
14.12.2021, Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟ KONT_ACT», με τoν Κωνσταντίνο Τσακίρη στο Yellow Radio 101.7 fm, και συζητήσαμε για το το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκα στις διυπουργικές οριζόντιες πολιτικές του Εθνικού Σχεδίου Δράσης: • όπως το «Εθνικό Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρουσμάτων» για την ενοποίηση των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, • το «Εθνικό Αρχείο Καταγραφής και Επιτήρησης κακοποιημένων παιδιών» για την παρακολούθηση της αντιμετώπισης κάθε περιστατικού,
Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» με την Χριστίνα Τσόρμπα στο Βεργίνα TV, με αφορμή το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Αναφέρθηκα στις 11 πολιτικές του Εθνικού Σχεδίου Δράσης: • Ενιαίο Εθνικό Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρουσμάτων • Εθνικό Αρχείο Καταγραφής και Επιτήρησης Κρουσμάτων • Πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων και εθελοντών / Ειδικό Ποινικό Μητρώο για αδικήματα σεξουαλικής βίας κατά ανηλίκων • Εκπαίδευση Επαγγελματιών • Πολιτικές Προστασίας Παιδιών στους φορείς και ορισμός Υπευθύνων Παιδικής Προστασίας
09.12.2021, Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» με την Χριστίνα Τσόρμπα στο Βεργίνα TV, με αφορμή το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Αναφέρθηκα στις 11 πολιτικές του Εθνικού Σχεδίου Δράσης: • Ενιαίο Εθνικό Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρουσμάτων • Εθνικό Αρχείο Καταγραφής και Επιτήρησης Κρουσμάτων • Πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων και εθελοντών / Ειδικό Ποινικό Μητρώο για αδικήματα σεξουαλικής βίας κατά ανηλίκων • Εκπαίδευση Επαγγελματιών • Πολιτικές Προστασίας Παιδιών στους φορείς και ορισμός Υπευθύνων Παιδικής Προστασίας
Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ενημερωτικό μαγκαζίνο στον FM 100» με την Αλεξάνδρα Μαρτίδου και τον Κωνσταντίνο Λουτζιούδη στον ραδιοφωνικό σταθμό FM 100, προκειμένου να μιλήσω σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, το οποίο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. • Ο Πρωθυπουργός πλέον είναι ο πιο ισχυρός σύμμαχος των παιδιών. • Το 5ετές Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, θα μπορέσει να αποτελέσει ένα οργανωμένο πλαίσιο για την προστασία των παιδιών. • Στόχος είναι: η αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών, ώστε να είναι φιλικές προς το παιδί, η μείωση των περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων, η αύξηση των περιστατικών που καταγγέλλονται στις Αρχές.
25.11.2021, Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ενημερωτικό μαγκαζίνο στον FM 100» με την Αλεξάνδρα Μαρτίδου και τον Κωνσταντίνο Λουτζιούδη στον ραδιοφωνικό σταθμό FM 100, προκειμένου να μιλήσω σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, το οποίο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. • Ο Πρωθυπουργός πλέον είναι ο πιο ισχυρός σύμμαχος των παιδιών. • Το 5ετές Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, θα μπορέσει να αποτελέσει ένα οργανωμένο πλαίσιο για την προστασία των παιδιών. • Στόχος είναι: η αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών, ώστε να είναι φιλικές προς το παιδί, η μείωση των περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων, η αύξηση των περιστατικών που καταγγέλλονται στις Αρχές.
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση της Βουλής για την Ευρωπαϊκή ημέρα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση. «Η Δημοκρατία μας ζητά να επιλέξουμε τη δυνατή της φωνή έναντι της ένοχης σιωπής και αυτό κάνουμε, πολύ περισσότερο όταν η φωνή που μας καλεί είναι παιδική. Το εθνικό σχέδιο για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση πρόκειται για μία πραγματικά εθνική προσπάθεια, που πρέπει να έχει ως θεμέλιο λίθο τη μηδενική ανοχή στη σεξουαλική βία κατά των παιδιών».
24.11.2021, Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση της Βουλής για την Ευρωπαϊκή ημέρα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση. «Η Δημοκρατία μας ζητά να επιλέξουμε τη δυνατή της φωνή έναντι της ένοχης σιωπής και αυτό κάνουμε, πολύ περισσότερο όταν η φωνή που μας καλεί είναι παιδική. Το εθνικό σχέδιο για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση πρόκειται για μία πραγματικά εθνική προσπάθεια, που πρέπει να έχει ως θεμέλιο λίθο τη μηδενική ανοχή στη σεξουαλική βία κατά των παιδιών».
Ομιλία μου στην εκδήλωση της Βουλής για την Ευρωπαϊκή ημέρα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση. #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #εθνικόσχέδιοδράσης #προστασίαπαιδιών #παιδικήσεξυαλικήκακοποίηση #παιδικήσεξουαλικήεκμετάλλευση @kyriakos_
24.11.2021, Ομιλία μου στην εκδήλωση της Βουλής για την Ευρωπαϊκή ημέρα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση. #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #εθνικόσχέδιοδράσης #προστασίαπαιδιών #παιδικήσεξυαλικήκακοποίηση #παιδικήσεξουαλικήεκμετάλλευση @kyriakos_
Μίλησα στη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ε.Κ.Ο. Επιστημόνων Ηνωμένου Βασιλείου για την παιδική κακοποίηση. Αναφέρθηκα στη καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Δυστυχώς, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανέρχεται στο 16%. Επιπλέον, παρουσίασα το βίντεο της Unicef για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Είναι γεγονός, ότι υπάρχουν παιδιά που αντί να παίζουν ανέμελα στο δωμάτιό τους, κατασκευάζουν παιχνίδια μέσα στα οποία προσπαθούν να κρυφτούν, για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη που ζουν. Για αυτό το λόγο, πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου.
23.11.2021, Μίλησα στη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ε.Κ.Ο. Επιστημόνων Ηνωμένου Βασιλείου για την παιδική κακοποίηση. Αναφέρθηκα στη καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Δυστυχώς, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανέρχεται στο 16%. Επιπλέον, παρουσίασα το βίντεο της Unicef για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Είναι γεγονός, ότι υπάρχουν παιδιά που αντί να παίζουν ανέμελα στο δωμάτιό τους, κατασκευάζουν παιχνίδια μέσα στα οποία προσπαθούν να κρυφτούν, για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη που ζουν. Για αυτό το λόγο, πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου.
Στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Παπαγεωργίου, Alpha Πρωινό 96.5 Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Alpha Πρωινό 96.5» με τον Γιάννη Παπαγεωργίου, τη Λυδία Κοκκινά και τον Άγγελο Γαβρή στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 96.5, προκειμένου να μιλήσω σχετικά με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. • Είναι πάρα πολύ δύσκολο τα παιδιά να καταθέσουν σχετικά με μια κακοποιητική συμπεριφορά που έχουν βιώσει. Πολλές φορές, το κρατούν μυστικό για όλη τους τη ζωή ή το καταγγέλλουν μετά από πολλά χρόνια.
18.11.2021, Στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Παπαγεωργίου, Alpha Πρωινό 96.5 Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Alpha Πρωινό 96.5» με τον Γιάννη Παπαγεωργίου, τη Λυδία Κοκκινά και τον Άγγελο Γαβρή στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 96.5, προκειμένου να μιλήσω σχετικά με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. • Είναι πάρα πολύ δύσκολο τα παιδιά να καταθέσουν σχετικά με μια κακοποιητική συμπεριφορά που έχουν βιώσει. Πολλές φορές, το κρατούν μυστικό για όλη τους τη ζωή ή το καταγγέλλουν μετά από πολλά χρόνια.
Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης διοργάνωσε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης» για την ενημέρωση των υπαλλήλων όλων των φορέων αρμοδιότητάς της. Παρουσίασα, μεταξύ άλλων, το νέο εργαλείο του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι”, μια παιδική ιστορία για την ασφάλεια των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον, που εξηγεί τους βασικούς κανόνες για τη χρήση της οθόνης και πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να προστατεύουν την εικόνα και την ιδιωτική τους ζωή.
16.11.2021, Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης διοργάνωσε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης» για την ενημέρωση των υπαλλήλων όλων των φορέων αρμοδιότητάς της. Παρουσίασα, μεταξύ άλλων, το νέο εργαλείο του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι”, μια παιδική ιστορία για την ασφάλεια των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον, που εξηγεί τους βασικούς κανόνες για τη χρήση της οθόνης και πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να προστατεύουν την εικόνα και την ιδιωτική τους ζωή.
Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «OK WEB RADIO» με τον @markopoulos_ch_thomas, προκειμένου να συζητήσουμε για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Αναφέρθηκα στο νέο ενημερωτικό εργαλείο που μας παρέχει το Συμβούλιο της Ευρώπης, το παραμύθι «Η Κίκο και το Φωτοσκορπούλι», που διδάσκει στα παιδιά πώς να είναι ασφαλή στο ψηφιακό περιβάλλον. • Τα παιδιά δεν πρέπει να επιτρέπουν σε κανέναν να τα φωτογραφίζει χωρίς την άδεια τους. • Κανείς δεν επιτρέπεται να τα φωτογραφίζει γυμνά. • Αν κάτι συμβεί, τα παιδιά μπορούν ν’ απευθυνθούν σ’ έναν άνθρωπο που εμπιστεύονται για να ζητήσουν βοήθεια.
15.11.2021, Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «OK WEB RADIO» με τον @markopoulos_ch_thomas, προκειμένου να συζητήσουμε για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Αναφέρθηκα στο νέο ενημερωτικό εργαλείο που μας παρέχει το Συμβούλιο της Ευρώπης, το παραμύθι «Η Κίκο και το Φωτοσκορπούλι», που διδάσκει στα παιδιά πώς να είναι ασφαλή στο ψηφιακό περιβάλλον. • Τα παιδιά δεν πρέπει να επιτρέπουν σε κανέναν να τα φωτογραφίζει χωρίς την άδεια τους. • Κανείς δεν επιτρέπεται να τα φωτογραφίζει γυμνά. • Αν κάτι συμβεί, τα παιδιά μπορούν ν’ απευθυνθούν σ’ έναν άνθρωπο που εμπιστεύονται για να ζητήσουν βοήθεια.
Συνέντευξη μου στην τηλεοπτική εκπομπή "Studio 4" με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ1 #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwarerule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #ηκίκοκαιτοφωτοσκορπούλι #ψηφιακόπεριβάλλον #ert1
13.11.2021, Συνέντευξη μου στην τηλεοπτική εκπομπή "Studio 4" με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ1 #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwarerule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #ηκίκοκαιτοφωτοσκορπούλι #ψηφιακόπεριβάλλον #ert1
Στην Εκπομπή «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο» @aftoeinaisoukou με την Νικολέττα Ράλλη nikolettaralli στο @opentv #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwarerule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #ηκίκοκαιτοφωτοσκορπούλι #ψηφιακόπεριβάλλον #opentv
06.11.2021, Στην Εκπομπή «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο» @aftoeinaisoukou με την Νικολέττα Ράλλη nikolettaralli στο @opentv #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwarerule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #ηκίκοκαιτοφωτοσκορπούλι #ψηφιακόπεριβάλλον #opentv
Τραγούδι «Σπάσε τη σιωπή» Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» μέσα από τους απλούς στίχους που περιέχουν τα τραγούδια που επενδύουν μουσικά τα animation videos, προσπαθεί να περάσει απλά μηνύματα αυτοπροστασίας στα παιδιά. Ένα από αυτά, έχει θέμα τη σιωπή πίσω από την οποία κρύβονται όλα τα θύματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με αποτέλεσμα τη συνέχιση της κακοποιητικής συμπεριφοράς του θύτη.Το τραγούδι μαθαίνει στα παιδιά, πως δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί και τα προσκαλεί να γίνουν ήρωες της ζωής τους, βρίσκοντας τη δύναμη να σπάσουν αυτή τη σιωπή και να νικήσουν τον εχθρό που τους κρατά κλειδωμένους μέσα σε αυτή. Τραγούδι: @mirelapachou Στίχοι - Μουσική: @loukasyorkas Ακούστε το τραγούδι «Σπάσε τη σιωπή» στο link: https://www.youtube.com/watch?v=x64H2lD1irw
24.08.2021, Τραγούδι «Σπάσε τη σιωπή» Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» μέσα από τους απλούς στίχους που περιέχουν τα τραγούδια που επενδύουν μουσικά τα animation videos, προσπαθεί να περάσει απλά μηνύματα αυτοπροστασίας στα παιδιά. Ένα από αυτά, έχει θέμα τη σιωπή πίσω από την οποία κρύβονται όλα τα θύματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με αποτέλεσμα τη συνέχιση της κακοποιητικής συμπεριφοράς του θύτη.Το τραγούδι μαθαίνει στα παιδιά, πως δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί και τα προσκαλεί να γίνουν ήρωες της ζωής τους, βρίσκοντας τη δύναμη να σπάσουν αυτή τη σιωπή και να νικήσουν τον εχθρό που τους κρατά κλειδωμένους μέσα σε αυτή. Τραγούδι: @mirelapachou Στίχοι - Μουσική: @loukasyorkas Ακούστε το τραγούδι «Σπάσε τη σιωπή» στο link: https://www.youtube.com/watch?v=x64H2lD1irw
Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» έχει στόχο μέσα από τους στίχους των τραγουδιών που επενδύουν μουσικά τα animation videos, να περάσει όλα τα χρήσιμα μηνύματα στα παιδιά, με απλό και κατανοητό τρόπο. Ένα από τα τραγούδια με θέμα τον «Κανόνα των Εσωρούχων», μαθαίνει στα παιδιά ποια είναι εκείνα τα σημεία του σώματός τους, στα οποία δεν πρέπει να δέχονται αγγίγματα, αλλά και πόσο σημαντικό είναι, αν κάτι συμβεί, να μη το κρατήσουν μυστικό και να το μοιραστούν αμέσως με ένα πρόσωπο που εμπιστεύονται. Απλές οδηγίες προστασίας των παιδιών απέναντι σε επίδοξους δράστες. Ακούστε το τραγούδι «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» στο λινκ: https://www.youtube.com/watch?v=tCj-EGBhpEU
23.08.2021, Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» έχει στόχο μέσα από τους στίχους των τραγουδιών που επενδύουν μουσικά τα animation videos, να περάσει όλα τα χρήσιμα μηνύματα στα παιδιά, με απλό και κατανοητό τρόπο. Ένα από τα τραγούδια με θέμα τον «Κανόνα των Εσωρούχων», μαθαίνει στα παιδιά ποια είναι εκείνα τα σημεία του σώματός τους, στα οποία δεν πρέπει να δέχονται αγγίγματα, αλλά και πόσο σημαντικό είναι, αν κάτι συμβεί, να μη το κρατήσουν μυστικό και να το μοιραστούν αμέσως με ένα πρόσωπο που εμπιστεύονται. Απλές οδηγίες προστασίας των παιδιών απέναντι σε επίδοξους δράστες. Ακούστε το τραγούδι «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» στο λινκ: https://www.youtube.com/watch?v=tCj-EGBhpEU
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση των δράσεων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, που επιτυγχάνεται μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων και παιδιών. Το 16% των παιδιών στην Ελλάδα πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.
19.07.2021, Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση των δράσεων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, που επιτυγχάνεται μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων και παιδιών. Το 16% των παιδιών στην Ελλάδα πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.
Παρακολουθήστε την ταινία μικρού μήκους “Watch Over Me”, σε σκηνοθεσία της Leah Kayaleh, σενάριο και χρηματοδότηση από τους Leah Kayaleh και Rani Kayaleh, η οποία δημιουργήθηκε για σκοπούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, σχετικά με τα χαρακτηριστικά της σεξουαλικής κακοποίησης ενάντια στα παιδιά.
06.07.2021, Παρακολουθήστε την ταινία μικρού μήκους “Watch Over Me”, σε σκηνοθεσία της Leah Kayaleh, σενάριο και χρηματοδότηση από τους Leah Kayaleh και Rani Kayaleh, η οποία δημιουργήθηκε για σκοπούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, σχετικά με τα χαρακτηριστικά της σεξουαλικής κακοποίησης ενάντια στα παιδιά.
Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πολύχρωμα Συναισθήματα» με τη Γιώτα Φλώρου, στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωάννινων (98.7 FM), προκειμένου να συζητήσουμε για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Τόνισα ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Τμήμα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει δρομολογήσει αρκετές εκδηλώσεις, τα τελευταία δύο χρόνια σε όλη την Ήπειρο, σχετικά με την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Επιπλέον, αναφέρθηκα στη συνεργασία της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω ενός κύκλου ενημερωτικών τηλεδιασκέψεων, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των γονέων των παιδιών των βρεφονηπιακών σταθμών του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.
05.07.2021, Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πολύχρωμα Συναισθήματα» με τη Γιώτα Φλώρου, στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωάννινων (98.7 FM), προκειμένου να συζητήσουμε για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Τόνισα ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Τμήμα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει δρομολογήσει αρκετές εκδηλώσεις, τα τελευταία δύο χρόνια σε όλη την Ήπειρο, σχετικά με την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Επιπλέον, αναφέρθηκα στη συνεργασία της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω ενός κύκλου ενημερωτικών τηλεδιασκέψεων, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των γονέων των παιδιών των βρεφονηπιακών σταθμών του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ηπείρου διοργάνωσε διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα, με θέμα: «Παιδική κακοποίηση - Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Ο ρόλος των γονέων και εκπαιδευτικών στην πρόληψη του φαινομένου», η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Τμήμα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει δρομολογήσει αρκετές εκδηλώσεις, τα τελευταία δύο χρόνια, σε όλους τους Νομούς της Ηπείρου.
02.07.2021, Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ηπείρου διοργάνωσε διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα, με θέμα: «Παιδική κακοποίηση - Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Ο ρόλος των γονέων και εκπαιδευτικών στην πρόληψη του φαινομένου», η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Τμήμα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει δρομολογήσει αρκετές εκδηλώσεις, τα τελευταία δύο χρόνια, σε όλους τους Νομούς της Ηπείρου.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της διάδοσης των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών ομιλιών ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Σκοπός της τέταρτης διαδικτυακής εκδήλωσης, στην οποία μίλησα μαζί με την Υπαστυνόμο Α’ Ελεάνα Γιαννάκου, Αναπλ. Τμηματάρχη του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των γονέων των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Τρικάλων και Λάρισας των Ενόπλων Δυνάμεων.
24.06.2021, Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της διάδοσης των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών ομιλιών ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Σκοπός της τέταρτης διαδικτυακής εκδήλωσης, στην οποία μίλησα μαζί με την Υπαστυνόμο Α’ Ελεάνα Γιαννάκου, Αναπλ. Τμηματάρχη του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των γονέων των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Τρικάλων και Λάρισας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην Εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» - ERT FLIX #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #ΥπουργείοΕθνικήςΆμυνας #ΑλκιβιάδηςΣτεφανής #Ένοπλεςδυνάμεις #Αρετήκαιτόλμη #ERTFLIX
19.06.2021, Στην Εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» - ERT FLIX #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #ΥπουργείοΕθνικήςΆμυνας #ΑλκιβιάδηςΣτεφανής #Ένοπλεςδυνάμεις #Αρετήκαιτόλμη #ERTFLIX
Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο συνεργάζεται με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στο πλαίσιο διάδοσης των μηνυμάτων της, διοργανώνοντας μια σειρά διαδικτυακών ενημερωτικών εκδηλώσεων, με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έξι ενημερωτικές εκδηλώσεις, υλοποιείται από την Υπηρεσία Υποδοχής & Ταυτοποίησης - Τμήμα Διαδικασιών και Εκπαίδευσης.
18.06.2021, Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο συνεργάζεται με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στο πλαίσιο διάδοσης των μηνυμάτων της, διοργανώνοντας μια σειρά διαδικτυακών ενημερωτικών εκδηλώσεων, με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έξι ενημερωτικές εκδηλώσεις, υλοποιείται από την Υπηρεσία Υποδοχής & Ταυτοποίησης - Τμήμα Διαδικασιών και Εκπαίδευσης.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της διάδοσης των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών ομιλιών ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Σκοπός της τρίτης διαδικτυακής εκδήλωσης στην οποία μίλησα μαζί με τον Υπαστυνόμο Νίκο Δαγγουλίδη, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των γονέων των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Κω, Σάμου, Χίου, Ρόδου και Βόλου των Ενόπλων Δυνάμεων.
14.06.2021, Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της διάδοσης των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών ομιλιών ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Σκοπός της τρίτης διαδικτυακής εκδήλωσης στην οποία μίλησα μαζί με τον Υπαστυνόμο Νίκο Δαγγουλίδη, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των γονέων των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Κω, Σάμου, Χίου, Ρόδου και Βόλου των Ενόπλων Δυνάμεων.