Συνεντεύξεις

Συμμετείχα στην ραδιοφωνική εκπομπή της Ελένης Καλογιάννη, «Μένουμε Πρώτο» στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ-Πρώτο πρόγραμμα, προκειμένου να μιλήσω για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στον απόηχο των καταγγελιών στο χώρο του αθλητισμού. Τα τελευταία επτά χρόνια ανέπτυξα μια έντονη δράση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης. • Περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης συμβαίνουν και στον χώρο του αθλητισμού και γι’ αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν πώς να αποφεύγουν μια κατάσταση που ενδεχομένως να απειλήσει την ασφάλειά τους.
20.01.2021, Συμμετείχα στην ραδιοφωνική εκπομπή της Ελένης Καλογιάννη, «Μένουμε Πρώτο» στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ-Πρώτο πρόγραμμα, προκειμένου να μιλήσω για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στον απόηχο των καταγγελιών στο χώρο του αθλητισμού. Τα τελευταία επτά χρόνια ανέπτυξα μια έντονη δράση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης. • Περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης συμβαίνουν και στον χώρο του αθλητισμού και γι’ αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν πώς να αποφεύγουν μια κατάσταση που ενδεχομένως να απειλήσει την ασφάλειά τους.
Ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποια μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. • Συμβαίνει και στον αθλητισμό από πρόσωπα σε θέση ισχύος ή πρόσωπα που τα παιδιά εμπιστεύονται. • Είναι δύσκολο για τα παιδιά να μιλήσουν. Οι ενήλικες πρέπει να σπάσουν τη σιωπή, να αποτρέψουν την κακοποίηση και να προστατεύσουν τα παιδιά. • H καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή» μπορεί να βοηθήσει ώστε ο αθλητισμός να γίνει ένα δυναμικό και προστατευτικό περιβάλλον για τα παιδιά. • Στο πλαίσιο του προγράμματος Pro Safe Sport τo Συμβούλιο της Ευρώπης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοίμασαν ένα βίντεο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αθλητών και αθλητριών.
18.01.2021, Ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποια μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. • Συμβαίνει και στον αθλητισμό από πρόσωπα σε θέση ισχύος ή πρόσωπα που τα παιδιά εμπιστεύονται. • Είναι δύσκολο για τα παιδιά να μιλήσουν. Οι ενήλικες πρέπει να σπάσουν τη σιωπή, να αποτρέψουν την κακοποίηση και να προστατεύσουν τα παιδιά. • H καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή» μπορεί να βοηθήσει ώστε ο αθλητισμός να γίνει ένα δυναμικό και προστατευτικό περιβάλλον για τα παιδιά. • Στο πλαίσιο του προγράμματος Pro Safe Sport τo Συμβούλιο της Ευρώπης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοίμασαν ένα βίντεο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αθλητών και αθλητριών.
Συμμετείχα διαδικτυακά στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star TV, προκειμένου να μιλήσω σχετικά με το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. Η πράξη της Σοφίας Μπεκατώρου, είναι μια πράξη θαρραλέα, διότι κατάφερε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για την τραυματική αυτή εμπειρία. Αναφορικά με τον χρόνο καταγγελίας της πράξης, αυτός είναι σχετικός για κάθε άνθρωπο που βιώνει κακοποιητική συμπεριφορά, γιατί οι θύτες, που βρίσκονται στο στενό, οικείο, οικογενειακό, κοινωνικό ή επαγγελματικό περιβάλλον, έχουν τον τρόπο και την ισχύ να δημιουργούν ενοχές, φόβο και ντροπή στο θύμα προκειμένου να κρατήσουν καλά κρυμμένη την ένοχη πράξη τους.
18.01.2021, Συμμετείχα διαδικτυακά στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star TV, προκειμένου να μιλήσω σχετικά με το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. Η πράξη της Σοφίας Μπεκατώρου, είναι μια πράξη θαρραλέα, διότι κατάφερε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για την τραυματική αυτή εμπειρία. Αναφορικά με τον χρόνο καταγγελίας της πράξης, αυτός είναι σχετικός για κάθε άνθρωπο που βιώνει κακοποιητική συμπεριφορά, γιατί οι θύτες, που βρίσκονται στο στενό, οικείο, οικογενειακό, κοινωνικό ή επαγγελματικό περιβάλλον, έχουν τον τρόπο και την ισχύ να δημιουργούν ενοχές, φόβο και ντροπή στο θύμα προκειμένου να κρατήσουν καλά κρυμμένη την ένοχη πράξη τους.
Στην εκπομπή "Καλύτερα δε γίνεται" με τη Ναταλία Γερμανού συζητώντας για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης - Alpha tv 16.1.2021 #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #alphatv #kalyteradeginetai
16.01.2021, Στην εκπομπή "Καλύτερα δε γίνεται" με τη Ναταλία Γερμανού συζητώντας για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης - Alpha tv 16.1.2021 #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #alphatv #kalyteradeginetai
Συμμετείχα ως ομιλήτρια στην Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Start to Talk - Σπάσε τη Σιωπή», «Μίλησε, μην ανέχεσαι» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό και την έναρξη της καμπάνιας «Start to Talk» στην Ελλάδα (καμπάνια στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του φορέα του Συμβουλίου της Ευρώπης EPAS - Enlarged Partial Agreement on Sport).
15.01.2021, Συμμετείχα ως ομιλήτρια στην Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Start to Talk - Σπάσε τη Σιωπή», «Μίλησε, μην ανέχεσαι» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό και την έναρξη της καμπάνιας «Start to Talk» στην Ελλάδα (καμπάνια στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του φορέα του Συμβουλίου της Ευρώπης EPAS - Enlarged Partial Agreement on Sport).
Συμμετείχα στο διαδικτυακό σεμινάριο για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου. Μίλησα για το σημαντικό κοινωνικό έργο της οργάνωσης σε πολλές χώρες του κόσμου και για τη στήριξη που αξίζει αυτή η μεγάλη προσπάθεια και αναφέρθηκα στη προσωπική μου διαδρομή στην πολιτική αλλά και ευρύτερα στη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Επεσήμανα πως η κοινωνία και οι αντιλήψεις έχουν εξελιχθεί με τέτοια ταχύτητα που έχουν συνθλίψει παλιές προκαταλήψεις ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες και πως πλέον οι γυναίκες συγκεντρώνουν τον ίδιο θαυμασμό με τους άνδρες, διεκδικούν και κερδίζουν τις ίδιες θέσεις, εξελίσσονται επιστημονικά, κοινωνικά, οικονομικά, επαγγελματικά χωρίς καμία διάκριση και έχουν πρόσβαση στις ίδιες ευκαιρίες.
29.12.2020, Συμμετείχα στο διαδικτυακό σεμινάριο για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου. Μίλησα για το σημαντικό κοινωνικό έργο της οργάνωσης σε πολλές χώρες του κόσμου και για τη στήριξη που αξίζει αυτή η μεγάλη προσπάθεια και αναφέρθηκα στη προσωπική μου διαδρομή στην πολιτική αλλά και ευρύτερα στη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Επεσήμανα πως η κοινωνία και οι αντιλήψεις έχουν εξελιχθεί με τέτοια ταχύτητα που έχουν συνθλίψει παλιές προκαταλήψεις ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες και πως πλέον οι γυναίκες συγκεντρώνουν τον ίδιο θαυμασμό με τους άνδρες, διεκδικούν και κερδίζουν τις ίδιες θέσεις, εξελίσσονται επιστημονικά, κοινωνικά, οικονομικά, επαγγελματικά χωρίς καμία διάκριση και έχουν πρόσβαση στις ίδιες ευκαιρίες.
video - Kiko and the manymes - Οι συναρπαστικές περιπέτειες της Κίκο συνεχίζονται στην ψηφιακή εποχή. Το πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο (End Online Child Sexual Explotation and Abuse @Europe) ανακοινώνει με χαρά τα νέα εργαλεία ενημέρωσης των παιδιών, που έχουν σχέση με την κατάχρηση φωτογραφιών στο ψηφιακό περιβάλλον, με τίτλο «Kiko and the manymes”.
23.12.2020, video - Kiko and the manymes - Οι συναρπαστικές περιπέτειες της Κίκο συνεχίζονται στην ψηφιακή εποχή. Το πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο (End Online Child Sexual Explotation and Abuse @Europe) ανακοινώνει με χαρά τα νέα εργαλεία ενημέρωσης των παιδιών, που έχουν σχέση με την κατάχρηση φωτογραφιών στο ψηφιακό περιβάλλον, με τίτλο «Kiko and the manymes”.
Μετά από πρόσκληση του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας μίλησα στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Τεχνολογίες Μάθησης για την Ανάσχεση της Παρενόχλησης και της Κακοποίησης στον Αθλητισμό», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ HALT (Halting Harassment and Abuse in Sport Using Learning Technologies) από την Καθηγήτρια και Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Σπουδών Στέλλα Δούκα
11.12.2020, Μετά από πρόσκληση του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας μίλησα στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Τεχνολογίες Μάθησης για την Ανάσχεση της Παρενόχλησης και της Κακοποίησης στον Αθλητισμό», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ HALT (Halting Harassment and Abuse in Sport Using Learning Technologies) από την Καθηγήτρια και Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Σπουδών Στέλλα Δούκα
Είχα τη χαρά να μιλήσω για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στην ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Μεταμόρφωσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας κατά της Κακοποίησης των Παιδιών.
09.12.2020, Είχα τη χαρά να μιλήσω για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στην ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Μεταμόρφωσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας κατά της Κακοποίησης των Παιδιών.
Συνέντευξη μου στην εκπομπή «Καθαρές κουβέντες» με την Μαρία Νικόλτσιου και τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο στον Alpha 98,9
03.12.2020, Συνέντευξη μου στην εκπομπή «Καθαρές κουβέντες» με την Μαρία Νικόλτσιου και τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο στον Alpha 98,9
20η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού Ένα βίντεο του Συμβουλίου της Ευρώπης που παροτρύνει τα παιδιά να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν σε ένα πρόσωπο που εμπιστεύονται. #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #παιδικη_κακοποιηση #ΟΗΕ #UnitedNations #δικαιώματα_παιδιού
20.11.2020, 20η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού Ένα βίντεο του Συμβουλίου της Ευρώπης που παροτρύνει τα παιδιά να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν σε ένα πρόσωπο που εμπιστεύονται. #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #παιδικη_κακοποιηση #ΟΗΕ #UnitedNations #δικαιώματα_παιδιού
19η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά που αντί να παίζουν ανέμελα στο δωμάτιό τους, κατασκευάζουν παιχνίδια μέσα στα οποία προσπαθούν να κρυφτούν για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη που ζουν. Με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης κάνουμε μεγάλο αγώνα να προστατέψουμε τα παιδιά και θα συνεχίσουμε μέχρι η ενημέρωση να φτάσει σε κάθε σπίτι, ώστε ένα παιδί που βιώνει κακοποίηση να βρει το θάρρος να σπάσει τη σιωπή του
19.11.2020, 19η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά που αντί να παίζουν ανέμελα στο δωμάτιό τους, κατασκευάζουν παιχνίδια μέσα στα οποία προσπαθούν να κρυφτούν για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη που ζουν. Με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης κάνουμε μεγάλο αγώνα να προστατέψουμε τα παιδιά και θα συνεχίσουμε μέχρι η ενημέρωση να φτάσει σε κάθε σπίτι, ώστε ένα παιδί που βιώνει κακοποίηση να βρει το θάρρος να σπάσει τη σιωπή του
Η 18η Νοεμβρίου έχει οριστεί Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση. Στην Ελλάδα, μέσω της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα επί επτά χρόνια για να δυναμώσουμε την ενημέρωση της κοινωνίας σε αυτό το μεγάλο θέμα.
18.11.2020, Η 18η Νοεμβρίου έχει οριστεί Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση. Στην Ελλάδα, μέσω της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα επί επτά χρόνια για να δυναμώσουμε την ενημέρωση της κοινωνίας σε αυτό το μεγάλο θέμα.
"Εβδομάδα Μαίας"
07.11.2020, "Εβδομάδα Μαίας"
Η Έλενα ράπτη στην εκπομπή "Το Πρωινό" - ΑΝΤ1 - 30.10.2020
30.10.2020, Η Έλενα ράπτη στην εκπομπή "Το Πρωινό" - ΑΝΤ1 - 30.10.2020
Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» και του Δήμου Θεσσαλονίκης
05.10.2020, Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» και του Δήμου Θεσσαλονίκης
Συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με το Συμβούλιο της Ευρώπης: Καμπάνια «Ένα στα Πέντε» για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση
21.09.2020, Συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με το Συμβούλιο της Ευρώπης: Καμπάνια «Ένα στα Πέντε» για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση
Η Έλενα Ράπτη στην εκπομπή "Alpha παντού" - Alpha tv - 23.7.2020
23.07.2020, Η Έλενα Ράπτη στην εκπομπή "Alpha παντού" - Alpha tv - 23.7.2020
Έλενα Ράπτη - ενημερωτική εκδήλωση στην Πάτρα για την ασφάλεια των παιδιών
26.01.2020, Έλενα Ράπτη - ενημερωτική εκδήλωση στην Πάτρα για την ασφάλεια των παιδιών
Η Βουλευτής Έλενα Ράπτη στον Alpha Patras 94.4 στον Γιώργο Καρβουνιάρη για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικότητας
23.01.2020, Η Βουλευτής Έλενα Ράπτη στον Alpha Patras 94.4 στον Γιώργο Καρβουνιάρη για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικότητας
H Έλενα Ράπτη με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στον Γ’ Βρεφονηπιακό Σταθμό Αθηνών του Στρατού Ξηράς - ΕΡΤ1 εκπομπή "Με αρετή και τόλμη"
19.01.2020, H Έλενα Ράπτη με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στον Γ’ Βρεφονηπιακό Σταθμό Αθηνών του Στρατού Ξηράς - ΕΡΤ1 εκπομπή "Με αρετή και τόλμη"
Έλενα Ράπτη: Με την καμπάνια "ένα στα πέντε" του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα! - δελτίο ειδήσεων tv10.gr
23.12.2019, Έλενα Ράπτη: Με την καμπάνια "ένα στα πέντε" του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα! - δελτίο ειδήσεων tv10.gr
Η Έλενα Ράπτη στο tv100 στην εκπομπή "ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ"
03.06.2019, Η Έλενα Ράπτη στο tv100 στην εκπομπή "ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ"
Η Έλενα Ράπτη από το Άργος για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης
18.03.2019, Η Έλενα Ράπτη από το Άργος για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης
Εκπομπή «Πόλις, πολίτης, πολιτική», TV 100
01.02.2019, Εκπομπή «Πόλις, πολίτης, πολιτική», TV 100
Εκπομπή «Ανάδειξέ το», Kontra channel
22.01.2019, Εκπομπή «Ανάδειξέ το», Kontra channel
Συνέντευξη τύπου, Περιφ. Στερεάς Ελλάδας, MAG24.gr
18.01.2019, Συνέντευξη τύπου, Περιφ. Στερεάς Ελλάδας, MAG24.gr
Εκπομπή «Μαζί σου», ΣΚΑΪ TV
17.01.2019, Εκπομπή «Μαζί σου», ΣΚΑΪ TV